Опитите на САЩ да използват диалога с Русия за гаранции

...
Опитите на САЩ да използват диалога с Русия за гаранции
Коментари Харесай

САЩ не можели да диктуват условията за преговори с Русия

Опитите на Съединени американски щати да употребяват разговора с Русия за гаранции за сигурност за продължение на военната асимилация на Украйна ще доведат до неизбежно утежняване на обстановката. Това разгласи заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков, представен от " Новости ".

" Искаме бърза формализация на тези договорености, които сме сложили на хартия, денонсирани в договорна форма. Ако предусловието от американска страна е условието дали сме осъществили такива или онакива мероприятия на лична територия, които да се понравят на Вашингтон и други натовски столици или които под диктовката на Киев американците желаят да слагат в качеството на условие за нас като изискване да продължим нашата по-нататъшна работа, то тогава това няма да се получи ", разяснява той в изявление за списание " Международен живот ".

Рябков означи, че следователно Русия щяла да заключи, че у Съединени американски щати нямало политическа воля да се договарят, че " всичко, което се случва, се употребява като заслон за продължение на същата политика на военна асимилация на територията на Украйна и други страни за антируски цели ".

" Точно това ни накара да създадем нашите оферти (за гаранции за сигурност). И в тази обстановка отговорността за по-нататъшно утежняване и в такава обстановка евентуално ще стане неизбежна, просто ще стане неизбежна и ще падне върху от американската страна и от съдружниците на Съединени американски щати ", добави Рябков.

Миналата седмица Русия разгласява планове на съглашения със Съединените щати и съглашения със страните членки на НАТО, които включват, наред с другото, разпореждания за взаимни гаранции за сигурност в Европа, неразгръщане на ракети със междинен и дребен обхват на една друга и отвод от по-нататъшни разширение на НАТО.включително за сметка на някогашните републики на Съюз на съветските социалистически републики. Както РИА Новости Рябков към този момент съобщи, неналичието на реакция може да докара до нов кръг на борба.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР