Опитът на Русия да анексира украински територии беше коментиран в

...
Опитът на Русия да анексира украински територии беше коментиран в
Коментари Харесай

Никога, никога, никога! - Байдън няма да признае руската анексия

Опитът на Русия да анексира украински територии беше коментиран в четвъртък вечерта от президента на Съединени американски щати Джо Байдън. Ето какво сподели той по време на среща с водачи на тихоокеански острови във Вашингтон.

Искам да изразя позицията си доста ясно. Съединени американски щати в никакъв случай, в никакъв случай, в никакъв случай няма да признаят претенциите на Русия към суверенна украинска територия. Така наречените референдуми бяха подправени, изцяло подправени. Резултатите им бяха изфабрикувани в Москва, акцентира президентът на Съединени американски щати Джо Байдън.
 Гутериш: Анексиите на Русия нямат място в актуалния свят
Гутериш: Анексиите на Русия нямат място в актуалния свят

Русия, като непрекъснат член на Съвета за сигурност, би трябвало да съблюдава хартата на Организация на обединените нации

Той приказва преди речта на Владимир Путин в петък, който се чака да разгласи, че четири украински района се причисляват към Русия .

Кремъл твърди, че Луганск, Донецк, Запорожие и Херсон са дали своят вот за присъединение към Русия на последните референдуми.

Но Украйна и Западът отхвърлиха гласуванията като подправени .

Съединени американски щати ще наложат нови наказания на Русия вследствие на анексирането.

В четвъртък съветският президент подписа два указа за признание на Запорожие и Херсон за самостоятелни територии - с което проправи пътя за тяхното анексиране .
 Путин призна независимостта на Херсонска и Запорожска области
Путин призна независимостта на Херсонска и Запорожска области

Подготовка за анексията

В документите, публикувани в съветските държавни медии, се споделя, че независимостта на двата района се признава в сходство с интернационалното право и " залегнала в Устава на Организация на обединените нации ".

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш обаче съобщи, че всяко анексиране на територията на дадена страна въз основа на потребление на мощ нарушава Устава на Организация на обединените нации и интернационалното право.

Това е " рискова ескалация ", която " няма място в актуалния свят ", сподели Антониу Гутериш.

В телефонен диалог с Путин президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган също изрази несъгласието си с плануваната от Кремъл анексия.
 ISW: Русия се готви ускорено за анексия на окупираните територии
ISW: Русия се готви ускорено за анексия на окупираните територии

Агресорите укрепват позиции

Според представителя той е призовал съветския водач да понижи напрежението и да даде още един късмет на мирните договаряния с Украйна.

В предишното Турция, дружно с Организация на обединените нации, е посредничила в договарянията сред Русия и Украйна - с триумф при постигането на съглашение за обновяване на износа на зърно през Черно море.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР