Опитът на ГЕРБ беше да замаже проблема под формата, че

...
Опитът на ГЕРБ беше да замаже проблема под формата, че
Коментари Харесай

Паргов иска Инспекция по труда да влезе в столичния транспорт

Опитът на ГЕРБ беше да замаже казуса под формата, че се работи, разяснява от своя страна Калоян Паргов и по повод неприятните условия за водачите в столичния градски превоз. Те бяха разисквани през вчерашния ден на транспортна комисия в Народното събрание.

По думите му 1,5 милиарда лв. могат да бъдат открити от Столична община за нарастване на заплатите в бранша . Условията на труд, взаимозависимост и съществуването на материално-битови условия, желанието на обособени чиновници да си вземат отпуск, само че не по свое предпочитание, а когато им бъде позволено, както и дефицитът на водачи са главните проблеми, които Паргов посочи. Недостигът на водачи е повода за изключителния труд.

" Спаси София " упорства за оставки на шефовете на Столичния автотранспорт

Заради полагане на ексклузивен труд от водачите на градския превоз

Паргов е на мнение, че случаите в градския превоз от последните месеци се дължат точно на неприятните условия на работа , които оказват въздействие върху здравословното положение на водачите. Шофьорът на рейс 98, който катастрофира , е почивал единствено три дни през последния месец, демонстрира инспекция на групата на Българска социалистическа партия. Ако при такава натовареност, при подобен график, при липса на задоволително личен състав, хората доближават до ръба на безсилие, рискът за здравето се придвижва върху всички пасажери, безапелационен беше Паргов. Той упорства от ДАИ да бъдат обществено оповестени със всички констатации и Инспекцията по труда да стартира инспекции.

Българска социалистическа партия и " Спаси София " от една страна заявяват грижа за градския превоз, само че също по този начин се вършат внушения, които стартират да обезкуражават жителите на София да го употребяват. З а проблемите в сдруженията се приказва не от през вчерашния ден.

Това съобщи ръководителят на Съюза на транспортните синдикати в България Екатерина Йорданова след съвещание на СОС.
 Ватмани от София с жълти жилетки в символ на митинг
Ватмани от София с жълти жилетки в символ на митинг

Причината е полагане на ексклузивен труд

" Не мога да схвана по какъв начин може да се вършат внушения, че изискванията на труд са неприятни, когато не стопираме да подменяме парк а ", учудва се Йорданова. По думите й сдруженията не стопират да влагат в смяна в изискванията на труд за сервизите. " Бавно и мъчно е, желаеме да се случи с магическа пръчка ", добави тя.

В комисията по превоз не е имало изявление по казуса за д войните смени в градския превоз , счита синдикалният водач. Освен това съгласно нея не е загадка дефицитът на водачи, по тази причина синдикатите вършат акции за поощряване на кариерното развиване в транспортния бранш, както и за включването на повече дами в него.

Йорданова не изключва вероятността повдигането на въпроса с неприятните условия на труд за водачите да е част от предизборната акция на Българска социалистическа партия , само че не го твърди. " За мен е необичайно това еднообразно говорене на Българска социалистическа партия и " Спаси София ", означи тя.

За Йорданова е значимо водачите да не бъдат манипулирани.
 30 нови рейса в София по линиите 72 и 84
30 нови рейса в София по линиите 72 и 84

10% по-високи заплати на водачите на столичния градски транспорт
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР