Много сме близо до споразумение за правителство с бъдещите ни

...
Много сме близо до споразумение за правителство с бъдещите ни
Коментари Харесай

Преговорите за правителство в Нидерландия са на финалната права

Много сме покрай съглашение за държавно управление с бъдещите ни съдружни сътрудници . Това съобщи нидерландският народен представител Герт Вилдерс, представен от Ройтерс.

Той акцентира, че не вижда опция договарянията да се провалят в последния миг. По думите му след изтощителни 16-часови разговори е реализиран консенсус по отношение на държавните финанси.

Тъй като партиите са разграничени във връзка с миграционните политики и държавните финанси, напрегнатите договаряния за образуване на най-дясното държавно управление в новата нидерландска история се проточиха с месеци откакто  през ноември.

Вилдерс смекчи радикалната си изразителност и се съгласи да не бъде министър-председател, само че коалиция, водена от неговата популистка PVV, към момента би била радикална смяна за Холандия.

Сделката в този момент би предиздвикала PVV да се сплоти с дясноцентристката VVD на Марк Рюте, центристката NSC и протестната партия на фермерите BBB, в коалиция с болшинство от 88 места в 150-местната Долна камара.

След като Рюте разгласи отдръпването си от политиката предходната година , Вилдерс яхна вълна от антиимиграционни настроения към изборната си победа, обвинявайки за дефицита на жилища потоците от търсещи леговище.

Не са оповестени детайлности за техния държавен пакт, само че се чака бъдещото държавно управление да наложи по-строги миграционни политики за леговище.

Очаква се Вилдерс да разкрие своя претендент за най-високия пост в идните дни.
 Вилдерс подготвен да се откаже от поста министър председател на Нидерландия
Вилдерс подготвен да се откаже от поста министър председател на Нидерландия

Преговорите за дясно държавно управление към момента нямат триумф
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР