Опитът на българските компании и постиженията на минната ни индустрия

...
Опитът на българските компании и постиженията на минната ни индустрия
Коментари Харесай

Никола Стоянов представи България на най-големия международен форум за минната промишленост


Опитът на българските компании и достиженията на минната ни промишленост бяха показани от министъра на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов  Никола Стоянов Никола Стоянов е роден през 1976 година в София.   Завършва „ Право “ в Софийския университет по време на интернационалната конференция „ Future Minerals Forum “. Това е едно от най-значимите стопански събития в Близкия Изток и се чака да бъде най-големият международен конгрес в областта на минната промишленост за 2023 година

„ България доближава пик в добива на потребни изкопаеми през 2021 година със постоянен растеж от 10% “, акцентира Никола Стоянов  Никола Стоянов Никола Стоянов е роден през 1976 година в София.   Завършва „ Право “ в Софийския университет по време на министерска кръгла маса, част от форума. По думите му добивът ни е в размер на 117 млн. тона, а България е измежду водещите страни в Европа по рандеман на някои съществени първични материали като мед, лигнитни въглища и други „ През годините поредно построяваме експерти, които са водачи в своята област, а българските компании в бранша са конкурентни на международно равнище “, акцентира икономическият министър.

Той насочи покана към участващите във форума министри и публични лица от над 60 страни за общи планове в минната промишленост с присъединяване на българския бизнес. „ Използвам опцията да благодаря за поканата на нашите домакини от Саудитска Арабия, с които към този момент имаме съответни диалози за включване на наши компании в плановете, по които работят “, сподели още министър Стоянов. Той обясни, че преди два месеца са почнали диалози с арабската страна, които ще продължат в идващите дни, включително и с представители на бизнеса от двете страни.

„ Future Minerals Forum “ се провежда от Министерство на промишлеността и минералните запаси и Публичния капиталов фонд на Кралство Саудитска Арабия и беше открит от министъра на промишлеността и минералните запаси Бандар бин Ибрахим Ал-Хорайф. Основна тематика в първия ден на събитието е растящата нужда от първични материали в световен мащаб и нуждата от нови източници на доставки. В тридневната конференция, която се организира в интервала 10-12 януари в Рияд, чака да се включат към 6000 участници от целия свят, измежду които над 100 публични лица, представители на промишлеността, бизнеса, държавния и теоретичен бранш, и други

Посещението на министър Никола Стоянов  Никола Стоянов Никола Стоянов е роден през 1976 година в София.   Завършва „ Право “ в Софийския университет в страната е продължение на неговата аудиенция от октомври 2022 година за задълбочаване на диалозите по няколко набелязани начинания за партньорство и благоприятни условия за привличане на вложения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР