Опитах се да спра решението за свалянето на Никола Минчев

...
Опитах се да спра решението за свалянето на Никола Минчев
Коментари Харесай

Митева: Радулов идваше при мен и ме караше да се махна от ИТН, канеше ме да преподавам в неговия университет - Политика

Опитах се да спра решението за свалянето на Никола Минчев като ръководител. Съжалявам, че сътрудник на тази възраст лъже. Николай Радулов идваше в кабинета ми и ме караше да се махна и да оглавя нещо отвън Има Такъв Народ. Той ми предложи да преподавам в неговия университет. Отказах решението за свалянето на Никола Минчев да бъде импортирано и отнесох гнева на моята група.

Това съобщи пред Българска национална телевизия някогашният ръководител на Народното събрание Ива Митева от коалиция " Заедно ". Преди няколко дни нейният някогашен съпартиец от " ИТН " (ИТН). проф. Николай Радулов написа във Facebook, че Митева е била основателят за свалянето на тогавашния ръководител на Народното събрание Никола Минчев (ПП) и че е убеждавала депутати от ИТН да се отделят от групата.  

По думите на Ива Митева няма нито една вярна дума в написано от Радулов. Тя съобщи, че до последния миг е отказвала да подпише решението за свалянето на Минчев от председателския пост:

" На идващия ден, когато Никола Минчев отхвърли да приключи съвещанието, се подписах последна, тъй като отказавах до последния миг това решение да бъде с моя автограф. (...) Не чета за себе си една вярна дума. Не мога да си показва по какъв начин може да се изпишат толкоз невярни думи. Сега би трябвало да победим омразата, злобата. "

Според Митева офанзивите по нея и " Заедно " идват основно от напусналите Има Такъв Народ и от тези, които в този момент са част от " Продължаваме промяната ". Ива Митева съобщи, че " Заедно " търсят " експерти, опитни хора и рационални хора ", които да се включат в техния план. " Не желаеме да са толкоз млади, а по-скоро да са натрупали опит, без значение в кой набор са били ", посочи някогашният ръководител на Народно събрание. 

На въпрос каква е политиката на новата коалиция " Заедно " във връзка с изпращането на военна помощ на Украйна Митева отговори: 

" Политиката ни там би трябвало да е умерена, тъй като. Така считаме ние. Парламентът сбърка, тъй като трябваше самодейността да е на Министерски съвет. Трябваше министрите на защитата и външните работи да осведомят хората за действителната конюнктура. Ние не бяхме осведомени - може би по тази причина хората са комплицирани и уплашени. Който е виновен да си поеме отговорността и да почне да работи в тази посока. "

Ние знаем кой е агресорът и кой е жертвата, тъй че като сътрудник на Европейски Съюз и НАТО ще бъдем лоялни, сподели още Ива Митева. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР