Опитах се да помогна на предишните управници с идеи и

...
Опитах се да помогна на предишните управници с идеи и
Коментари Харесай

Йосиф Спиридонов влезе в политиката, защото иска да върне автентичния дух на Созопол

Опитах се да оказа помощ на предходните управници с хрумвания и контакти, бях изслушан, само че не и чут. Осъзнах, че единственият метод да влияя на процесите, е да вземам участие директно в тях, сподели претендентът за кмет на „ Български напредък “

е един от най-интересните претенденти за кметове в района . Той влиза в борбата за Созопол, повдигнат от „ Български напредък “, а появяването му в политиката изненада мнозина.

От месец всички се питат за какво човек като Йосиф Спиридонов влиза в политиката?

Той е сполучлив бизнесмен, има печеливш бизнес, живее добре, постигнал е и публично самопризнание – високоценен е в дипломатическите среди и неслучайно е почетен консул на една от най-бързо разрастващите се стопански системи в световен проект Южна Корея.

ми е в сърцето. Семейството ми е в този прелестен град от генерации . Дядо ми и баба ми даже са живели на остров „ Свети Кирик “ – в рибарското учебно заведение, на втория етаж. Обичам този град и ме боли като виждам в какво се трансформира. Атмосферата се загуби – заприличахме на втори Слънчев бряг . Ако през летния сезон се прибирате в късните часове, ще видите, че градинките са цялостни с пияни и може би дрогирани. Това не може да бъде моят Созопол. Не го одобрявам! Поради тази причина има отлив на обичайните ни гости – фамилии с деца, създатели, музикант и актьори, които към този момент не желаят да чуят за Созопол. За тях Созопол е чалга. Боли ме, когато чуя сходна констатация. Ако би трябвало да бъдем почтени, се пробвах да оказа помощ с хрумвания и контакти на Созопол преди 4 години, когато имах вяра, че може нещо да се случи. Бях изслушан, само че не и чут. Разбрах, че единственият метод да влияя на процесите, е да вземам участие директно в тях “, сподели Йосиф Спиридонов пред Флагман.бг.

През 2019 година той показва четири целта, които в този момент са залегнали в програмата му. Очаквайте детайлности за всеки един от тях във Флагман.бг.

Йосиф Спиридонов се надява жителите на Община Созопол да припознаят концепциите на „ Български напредък “.

Някои от тях са доста смели, други са напряко сензационни и в случай че се изпълнят, биха донесли международна известност на града.

Той не е типичният политик. Никога не е бил и може би няма да влезе в тази кожа, тъй като му е неприсъща. Но може да бъде обединител , тъй като никой не би се съмнявал в честността му, безапелационни са анализатори на политическите процеси в Общината.

Всъщност това е основополагащо за публичната му активност до този миг. Йосиф Спиридонов е ръководител на няколко фондации, които работят за развиването и популяризирането на Созопол.

В тях залага на равнопоставеност – посланичество на хора от всички политически сили и общности в общината, с цел да може всички дружно да работят за града си.

„ Всеки показва своята платформа за ръководство. Ако тези предложения се обсъдят, само че не, с цел да се конфронтираме, тъй като това няма да ни докара до средата, а да потърсим най-хубавите решения за общината, ще реализираме огромен триумф. Точно това ще е нашата цел. Ако стана кмет вратата ми ще бъде отворена за всеки, който може да даде съответно предложение за Созопол. Ще се старая да сплотявам хората, да реализираме единомислие в търсене на най-хубавите решения. Това ще вършат и съветниците на „ Български напредък “ – ще търсят обединяване, а не разцепление “, добави Йосиф Спиридонов.
 Йосиф Спиридонов е обединител и подсигурява, че в случай че бъде определен за кмет, вратата му ще е отворена за всеки човек или партия с добра концепция за Созопол. Той не е подвластен от никого и не влиза в договорки
„ Събрахме се съидейници, които желаеме да работим за нашата община с обич и сърце, тъй като хората го заслужават. Неслучайно и слоганът на акцията ни е „ Созопол – обич и орис “ “, акцентира претендентът за кмет на „ Български напредък “, който има всички шансове да се трансформира в изненадата на вота.

Кандидатът за кмет на „ Български напредък “ към този момент понесе първите удари под кръста единствено няколко дни, откакто акцията стартира да набира скорост.

С анонимни профили в обществените мрежи се популяризират изказвания, че Спиридонов и съветниците от „ Български напредък “ щели да поддържат избрани партии след вота.

Хората, които познават почетния консул на Република Южна Корея, знаят, че той в никакъв случай не би влезнал в подмолни сделки . Няма и за какво да го прави и да зачеркне с лека ръка престижа, който е градил през годините.

„ Явих се на тези избори, воден само и единствено от обич и угриженост към Созопол и желаейки положителното на града ни, селата и хората от общината. Няма да позволи да се вършат сделки с никого сега и в бъдеще, тъй като това опонира на правилата ми “, безапелационен е Йосиф Спиридонов.

И защото той не е политик, възприема ролята на кмета и общинските съветници по радикално друг метод от общоприетия в тези среди.

„ Кметът и управлението на Общински съвет се избират от жителите. Жителите на общината афишират конкурс за обслужващ личен състав. Този личен състав е задължен, в случай че завоюва състезанието, да направи пътищата, тротоарите, да поддържа градинките, да обезпечи дърва за зимата, да обезпечи образованието, опазването на здравето и обществената сфера. Просто да си прави работата качествено и честно. Не одобрявам за редно така наречен първи копки, рязане на лентички и пердашене на тъпана за свършената работа. Кметът и съветниците са чиновници на жителите. Те би трябвало да работят, след което да оставят хората да ги правят оценка. Не да се възпприемат за по-висшестоящи. Те получават заплатата си от жителите на общината и би трябвало да им служат “, приключи Йосиф Спиридонов.
 Явор Жеков и претендентите за общински съветници от " Български напредък " образуваха мощен тим, който ще изненада мнозина  Програмата на Йосиф Спиридонов и претендентите за общински съветници на " Български напредък " в Созопол
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР