Описано е в Конституцията какво следва, ако БСП напусне коалицията.

...
Описано е в Конституцията какво следва, ако БСП напусне коалицията.
Коментари Харесай

Радев в Пловдив: БСП ще остане в управлението, ще намерят оправдание да не носят отговорност

Описано е в Конституцията какво следва, в случай че Българска социалистическа партия напусне обединението. Българска социалистическа партия ще откри такава дефиниция хем да не носи отговорност, хем да остане в обединението, съобщи президентът Румен Радев, който е на посещаване в Пловдив.

Той съобщи, че е доста значимо да се чуят дебатите на политическите сили, с които те ще вземат своето решение.

„ Много е значимо да се има поради мястото на България, да се регистрира огромната българска диаспора в Украйна, като се резервира разсъдъкът във взимането на решенията”, сподели президентът.

Относно фразата на Радев за „ политическите шарлатани”, той сподели, че е визирал политици, които очевидно нямат свое мнение по въпроси.

„ В първите часове на войната събрах ръководството на страната и осъдихме експанзията на Руската федерация в Украйна. Ние сме предан член на НАТО и Европейски Съюз и сме солидарни с нашите сътрудници. Имам възприятието обаче, че доста хора приказват без да имат лично мнение. Ако нашите сътрудници кажат - не предоставяйте оръжия на Украйна, те ще кажат– да, не би трябвало. Ако кажат предоставяйте, те почват да приказват тъкмо това. Има хора, които упорстват непрекъснато за оръжия за Украйна.

За разлика от нашите сътрудници, ние сме доста покрай спора, имаме действителна граница с Русия в Черно море, имаме диаспора в Украйна. Не сме доста по-зависими от съветския газ от една Испания, където разчитат на 6% от него”, сподели Радев. Той добави, че би трябвало всички в процесите на взимане на решение да регистрират отбраната на нашата страна. Какво е положението на изтребителите ни, кой ще пази небето ни, радарната система дали действа и докога нашите съдружници ще са тук с военна техника.

„ Да отговорят на тези въпроси. Ако не ги знаят – ще постъпят невежо, в случай че ги знаят – ще бъде безотговорно”, сподели Радев.

Очаквайте детайлности!

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР