Оперният певец Кирил Манолов, със световна кариера, получи от доц.

...
Оперният певец Кирил Манолов, със световна кариера, получи от доц.
Коментари Харесай

Оперният певец Кирил Манолов получи Златен пръстен на София

Оперният артист Кирил Манолов, със международна кариера, получи от доцент доктор Тодор Чобанов, заместник-кмет на София, "Златен пръстен на София ", извоюван като част от Голямата премия на ХIV Международен конкурс за млади оперни артисти "Борис Христов ". Това оповестяват от пресцентъра на Столичната община.

Международно жури с ръководител Александрина Милчева му я присъжда преди години, като тогава му е връчена единствено паричната част от премията. На камерната гала по връчване на премията през днешния ден участваха акад. Пламен Карталов, проф. Пламен Джуров, Биляна Генова, шеф на дирекция "Култура " на Столична община.

Кирил Манолов е артист с голям брой награди и интернационално самопризнание, завладяващ оперните подиуми в целия свят. През 2010 година той прави своя дебют в Германия с Фалстаф в нова продукция на едноименната Вердиева опера. Вестник "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг " го дефинира като "явление в културния живот, артист с компактен и мощен глас, само че в същото време с мек и хубав тембър, с изключителна белкантова фраза и завладяващо театрално наличие ". Кирил Манолов е провъзгласен от маестро Рикардо Мути за "най-добрия Фалстаф на нашето време ".

През 2019 година е определен от слушателите на Българското национално радио за "Музикант на годината ", осведомят от общината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР