Оперната певица Тамара Ангелковска от Северна Македония решава да се

...
Оперната певица Тамара Ангелковска от Северна Македония решава да се
Коментари Харесай

Оперната певица Тамара Ангелковска от Северна Македония



Оперната певица Тамара Ангелковска от Северна Македония взема решение да се развива в България, като тук приключва оперно пеене в Нов български университет и сега учи и актьорско майсторство. От дребна свири на флейта, взе участие в разнообразни представления към Университетския спектакъл на Нов български университет, има и функции в няколко български сериала. Тамара е печелила и редица оценки в областта на оперното пеене. Последния и триумф е от преди няколко дни завоюва първа премия от фестивала за класическа музика " Сирмиум фест ", който се организира в Белград, Сърбия:

" Любовта ми към класическата музика се зароди с помощта на майка ми, тя ме срещна с творчеството на значими композитори – Бизе, Белини, Верди. Тогава разбрах, че това е мое предопределение. А България е страна с традиция в проучването на класическа музика, образованието тук е на доста високо равнище. Флейтата беше първата ми обич, започнах да изсвирвам на 7 годишна възраст, научи ме на дисциплинираност в тази специалност. Казва се, че е непосредствен музикален инструмент до човешкия глас и може би по тази причина започнах с нея, тъй като тогава бях прекомерно дребна, с цел да стартира с класическо пеене. Винаги съм считала, че актьорското майсторство и музиката вървят ръка за ръка, и че всеки същински актьор, би трябвало да има съществени знания от актьорското майсторство, тъй като това е извънредно значимо за държанието му на сцената. За мое огромно благополучие открих тази специалност като доста признателна. Благодаря на проф. Ева Волицър, че ми оказа помощ да преоткрия още повече тази специалност. Едни от обичаните ми функции са Нора Хелмер от " Куклен дом ", Козет от " Клетниците ", функциите ми в " Откраднат живот " и в " Братя ". "

Тамара Ангелковска е ученик на Нов български университет. Родом е от Скопие, Македония. Определя се като млада и амбициозна персона, която е огромен фен на изкуството. Тамара стартира образованието си в България с оперно пеене и майнър стратегия актьорско изкуство, под управлението на проф. доктор Ева Волицер. Днес учи магистърска стратегия по " Театрално изкуство и общество " в Нов Български Университет при проф. доктор. Възкресия Вихърова. Тамара дефинира актьорското майсторство като нейното най-голямо предизвикателство, а към този момент има своите участия в света на киното и театъра.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР