Операцията ни в Сирия не е насочена срещу цивилните, заяви

...
Операцията ни в Сирия не е насочена срещу цивилните, заяви
Коментари Харесай

Турция: Пазим цивилните в Сирия

Операцията ни в Сирия не е ориентирана против цивилните, съобщи турският народен представител Волкан Бозкир, написа анкарският в. Хюриет.

Председателят на парламентарната комисия по външна политика съобщи, че държавното управление в Анкара е изпратило писмо до Организация на обединените нации, Европейския съюз и Организацията за ислямско съдействие. "В документа ясно са подчертани задачите на нашата интервенция в Сирия. Те са: Ликвидиране на всички терористи по границите на нашата страна и запазване на живота и достойнството на всички мирни поданици, без значение от техния етнически генезис и религиозна принадлежност ", безапелационен бе законодателят.

Бозкир добави, че "Маслинова клонка " е ориентирана против кюрдска милиция, считана от страната му за поделение на неразрешената в Турция Кюрдска работническа партия (ПКК).

Започната на 20 януари интервенция стана мотив за телефонен диалог сред американския президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила и турския му сътрудник Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26 февруари... към профила. По данни на международни медии нощес водачът на Съединени американски щати е призовал своя събеседник за въздържаност.

От Анкара показаха, че думите на стопанина на Белия дом са били изопачени. Турски формален представител съобщи, че Ердоган е изискал от Съединени американски щати да спрат оръжейните доставки и логистичната поддръжка за Кюрдската демократична партия. Групировката се счита от Вашингтон за съдружник в битката против "Ислямска страна " (ИД).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР