Операцията край водите на Австралия отнела броени минутиДронът открива давещите

...
Операцията край водите на Австралия отнела броени минутиДронът открива давещите
Коментари Харесай

Дрон спаси две момчета в океана

Операцията край водите на Австралия лишила броени минути

Дронът открива давещите се момчета и им хвърля надуваем избавителен детайл

В Австралия двама удавници бяха избавени благодарение на дрон. Още през 2015 година там започва план за наблюдаване с безпилотни апарати по плажовете и крайбрежните води за по-добро следене на акулите, които могат да бъдат рискови за къпещите се, само че ето, че дроновете към този момент извършват и други задания.

Вчера, в региона на градчето Ленъкс е извършена първата избавителна интервенция благодарение на дрон. Двама души били в неволя по време на мощен прилив, споделя The Sydney Morning Herald. Само няколко минути, откакто получават сигнал от спасителя Джай Шеридан, дронът открива давещите се момчета и им хвърля надуваем избавителен детайл, който им разрешава да стигнат безвредно до брега.
още по тематиката
Операцията би лишила на спасителите още няколко минути, с цел да стигнат до давещите си, споделя Шеридан. Вероятно в съответната обстановка тези спомагателни минути нямаше да са съдбовни, само че в други случаи те биха коствали човешки животи.

През декември предходната година държавното управление на Австралия реши да влага 430 000 $ в безпилотни летателни апарати, чиято задача е да следят северното крайбрежие на Австралия за акули. Идеята явно е работеща, даже отвън главния й план.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР