Операцията е проведена на територията на Кралство Испания. В рамките

...
Операцията е проведена на територията на Кралство Испания. В рамките
Коментари Харесай

Служители на ГДБОП се включиха активно в международна операция с кодовото име Faukas

Операцията е извършена на територията на Кралство Испания. В рамките на извършените огромни дейности, траяли две години, са конфискувани близо 30 тона кокаин в разнообразни точки в Европа
Международната интервенция с кодово име Faukas е осъществена на 8 ноември на територията на Испания, под управлението на испанската Guardia Civil, с присъединяване на чиновници от Белгия, Нидерландия, Франция, ОАЕ, DEA – Съединени американски щати и България, подпомагана и координирана от ЕВРОПОЛ. Целта на интервенцията е неутрализирането на интернационална организация, ангажирана с трафик на огромни количества кокаин от Латинска Америка. Установено е, че трафикът на дрогата се е осъществявал посредством потреблението на морски контейнери, натоварени с легално карго. В хода на дейните дейности са арестувани общо 13 лица на територията на кралство Испания, измежду които двама български жители и още две лица с непозната народност – на територията на Дубай. По време на осъществените претърсвания са открити и конфискувани към 530 хиляди евро, както и имущество, оценено на към 24 милиона евро.
В рамките на извършените огромни дейности по следствието, траяли две години, са конфискувани близо 30 тона кокаин в разнообразни точки в Европа, главно на територията на Испания, задържани са общо 49 лица, имащи връзка с незаконната организация.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР