Операторът на строителството на газопровода Северен поток 2, компанията Nord

...
Операторът на строителството на газопровода Северен поток 2, компанията Nord
Коментари Харесай

Военни кораби забелязани в района на строителството на Северен поток 2

Операторът на строителството на газопровода " Северен поток 2 ", компанията Nord Stream 2 AG, разгласи увеличение на интензивността на задгранични военни кораби и самолети в региона на осъществяваните работи, заяви съветската публична новинарска организация " Новости ".

Така да вземем за пример на 28 март в зоната за сигурност на съветския тръбополагащ транспортен съд " Фортуна " се била появила неидентифицирана подводница.

" Като се има поради, че анкерните линии на " Фортуна " са ситуирани на разстояние повече от една миля, дейностите на подводницата биха могли да извадят от строя цялата система за позициониране на котвата на тръбополагащата баржа и да доведат до спешно разваляне на тръбопровода ", означи операторът на плана.

Активност проявявали и цивилен кораби на непознати (от позиция на Русия) страни, които, както настояват от компанията, нарушавали зоната за сигурност, рисково се приближавали до баржата и не реагирали на настояванията на екипажа.

" Говорим за ясно планувани и готови провокации, както с потреблението на риболовни кораби, по този начин и на военни кораби, подводници и самолети, с цел да попречват осъществяването на стопански план. Това е може би първият невиждан случай от този тип в историята ", Nord Стрийм съобщи в изказване. 2 AG.

По-рано компанията разгласи, че планът към този момент е приключен на 95 %. Остава да се положат към 120 километра тръби. Участват два кораба - " Фортуна " и " Академик Черски ".

" Северен поток 2 " планува построяването на два клона на газопровод от съветското крайбрежие през Балтийско море до Германия. След въвеждането през 2019 година на американски наказания против фирмите, участващи в него, работата беше спряна за към година.

Ръководителят на борда на шефовете на " Газпром " Виктор Зубков съобщи, че планът ще бъде приключен тази година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР