Open Blot Rennes, първи кръгАдриан Андреев – Максим Жанвие 3-6,

...
Open Blot Rennes, първи кръгАдриан Андреев – Максим Жанвие 3-6,
Коментари Харесай

Андреев спаси два мачбола за драматичен обрат на Чалънджъра в Рен


Open Blot Rennes, първи кръг
Адриан Андреев – Максим Жанвие 3-6, 7-6(5), 7-6(1)


Адриан Андреев записа извънредно трагична победа в първия кръг на Чалънджър шампионата в Рен, който се организира на хард в зала.

Ракета №3 на България избави два мачбола в третия сет за крайния триумф против намиращия се с 37 позиции пред него в ранглистата Максим Жанвие (№294) след 3-6, 7-6(5), 7-6(1).

В рамките на траялия над 2 часа и половина дуел имаше единствено един пробив – този в четвъртия гейм на срещата, с който французинът си обезпечи триумфа в първата част.

Във втория сет Андреев отрази единствения брейкбол на противника си, а в тайбрека минипробив за 6-5 бе ключът към това да докара дуела до трета част.

На старта ѝ софиянецът стигна до единствената си опция за пробив в мача, само че и в този случай пробив нямаше. Голямата драма настъпи при 4-5, когато Андреев трябваше да отразява два мачбола при 15-40. Той не трепна и съумя да доближи до тайбрек, в който прекърши противника си – 7-1 точки и победа за българина.

Успехът му подсигурява скок с към 10 позиции. Още една победа би означавала ново рекордно класиране и доближаване до дебют в топ 300. За задачата по всяка възможност Андреев ще би трябвало да победи тенисист от топ 100 в лицето на третия в схемата Уго Грение, който в първи кръг игра с квалификанта Максим Мора (№785).
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР