Опасяваме се, че децата отново ще платят цената в началото

...
Опасяваме се, че децата отново ще платят цената в началото
Коментари Харесай

Пламена Николова: Несправедливо е да оставим бизнесите отворени, а училищата затворени

" Опасяваме се, че децата още веднъж ще платят цената при започване на образователната година , когато се чака да има огромен брой новозаразени с ковид. Ще бъде изключително незаслужено, в случай че за следващ път изберем бизнесите ни да останат отворени, а децата да стартират образователната година затворени ". 

Това разяснява в предаването " Преди всички " Пламена Николова от Националната мрежа за децата. 

Според нея " като възрастни би трябвало да поемем тежестта на рестриктивните мерки за някакъв интервал от време, с цел да дадем колкото се може по-голям късмет на децата да продължат да учат присъствено , до момента в който затварянето на учебните заведения не е безусловно неотложно ". 

" Твърде малко направихме в тази страна, с цел да защитим децата по време на Covid рецесията . Няма дейна имунизация. Няма предпочитание да се съблюдават ограничения. Най-лесното, което се случва, е да се лимитират децата, тъй като те нямат избор, когато се постановат ограничения ". 

УНИЦЕФ и ЮНЕСКО излязоха с общо изказване, с което приканват държавните управления да провеждат ограниченията си по този начин, че учебните заведения да са последната институция, която затваря, при налагане на ограничавания и първата, която стартира да работи при разпределяне на ограниченията. 

Интервюто с Пламена Николова можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР