Опасно шофиране по магистрала Тракия. На кадри, заснети с видеорегистратор,

...
Опасно шофиране по магистрала Тракия. На кадри, заснети с видеорегистратор,
Коментари Харесай

Шофьор с опасно шофиране по АМ Тракия, не му се размина

Опасно шофиране по автомагистрала " Тракия ". На фрагменти, снимани с видеорегистратор, се виждат лек автомобил и джип, които карат непрекъснато в лява лента. На места скоростта доближава 170 км/час.

При опит някой да ги изпревари двата автомобила форсират или препречват пътя, като джипът застава по средата на платното.

Тази рискова обстановка на автомагистралата е снимана от пътния специалист Диана Русинова. Тя подава сигнал до полицията и на тел. 112 и водачите са спрени. Те са глобени.

„ Често по автомагистралите има такива обстановки, само че доста рядко хората си вършат труда да подават сигнали. Моят опит демонстрира, че рисковото шофиране рано или късно приключва с ПТП “, разяснява Русинова.

„ При подадения сигнал дежурните сътрудници от „ Пътна полиция “ са ги спрели. Извършили са нужните информации. Шофьорите са глобени за подхванати маневри, без да преценяват държанието си с другите участници в придвижването “, изясни контрольор Михаил Гергов от отдел " Пътна полиция " към Столична дирекция на вътрешните работи.

Пред служителите на реда водачите обяснили, че бързали за летището, с цел да не изтърван полет, осведоми bTV.

Автомобилният играч Иван Влъчков от своя страна разяснява, че този вид шофиране може да докара до тежки произшествия. При непрекъснатото натискане на спирачките, каквото се вижда на клипа, спирачната система може да прегрее. Затова е по-добре да се кара на по-голяма отдалеченост.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР