Опасната нова офанзива на Русия в Украйна вече е в

...
Опасната нова офанзива на Русия в Украйна вече е в
Коментари Харесай

Йенс Столтенберг в централата на НАТО: Руската офанзива в Украйна вече е в ход - Свят

Опасната нова атака на Русия в Украйна към този момент е в ход, съобщи пред публицисти в щаб-квартирата на НАТО в Брюксел генералният секретар на НАТО Йенс Столтебнерг, представен от „ Ал-Джазира “ и „ Гардиън “.

„ Не виждаме никакви признаци, че съветският президент Владимир Путин се готви за мир... Това, което виждаме, е, че президентът Путин и Русия към момента желаят да слагат под надзор Украйна. Виждаме по какъв начин те изпращат повече войски, повече оръжия, усилват своите благоприятни условия “, добави Столтебрег и добави: " Реалността е, че към този момент виждаме началото на нова атака. " По тази причина Украйна би трябвало да получи повече оръжия и то бързо.

???????????????????????? " For NATO, the priority remains the delivery to Ukraine of not aircraft, but already promised military equipment, including armored vehicles " -Jens Stoltenberg said while shaking and dancing
— AZ???????????????? (@AZgeopolitics)
" Президентът Владимир Путин изпраща още хиляди и хиляди бойци, като приема доста висок % на жертви “ и поема огромни загуби, само че оказва напън върху украинците. Това, което липсва на Русия като качество, тя се опитваа да компенсира с количество “, сподели още Столтенберг и добави, че колкото по-бързо Киев може да бъде екипиран с оръжие, муниции, аварийни елементи и горива, толкоз повече животи могат да бъдат избавени.

Генералният секретар на НАТО сподели още, че чака на идната двудневна среща на министрите на защитата на НАТО, която стартира във вторник, да бъде разискван въпросът за бойните самолети за Украйна. Той акцентира, че страните от НАТО, които доставят бойни самолети на Украйна, няма да създадат алианса част от спора.

Войната в Украйна изчерпва запасите от муниции на съдружниците и срещата на министрите на защитата във вторник ще се концентрира върху методите за увеличение на запасите и промишленият защитителен потенциал, сподели Йенс Столтенберг.

„ Настоящото движение на консумиране на муниции в Украйна е неведнъж по-високо от темпото ни на произвеждане “, сподели шефът на пакта.

„ Например, срокът на очакване за муниции с огромен диаметър се усили от 12 на 28 месеца. Поръчките, направени през днешния ден, ще бъдат доставени едвам две години и половина “, сподели Столтебнерг, добавяйки, че изчерпаните ресурси слагат напрегнат министерствата на защитата. „ Трябва да увеличим производството и индустриалния си потенциал. “

Притесненията към изчерпването на запасите наподобява не отклоняват уговорката на НАТО да поддържа Украйна, защото Столтенберг акцентира нуждата да изпрати на Киев повече оръжия, разяснява от своя страна CNN.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР