Опасна метална шина стърчи на асфалтовото покритие на мост на

...
Опасна метална шина стърчи на асфалтовото покритие на мост на
Коментари Харесай

Метална шина реже гуми на пътя през Хаинбоаз

Опасна железна шина стърчи на асфалтовото покритие на мост на пътят през Хаинбоаз край великотърновското село Вонеща вода. Има случаи на срязани гуми на два автомобила от рисковото желязо. След сигнал на притежател на вила в курортното населено място през лятото, управлението на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Велико Търново неотложно е подхванало дейности като е уведомило за казуса Областното пътно ръководство.
 Снимка: Веселина Ангелова. Снимка: Веселина Ангелова.
Със заповед на шефа на ОД на Министерство на вътрешните работи в остарялата столица старши комисар Димитър Машов, блюстителите на реда обследват всички пътни трасета в района. След огледите са направени и разпратени общо 566 сигнални писма до стопаните на пътните артерии за набелязаните сериозни сектори. Преди броени дни е образувана работна група от представители на полицията, регионалната администрация и Областното пътно ръководство за следващ оглед на рисковите пътни прави.

„От Областното пътно ръководство ни увериха, че са подхванали възобновяване на маркировката и запълване на дупки по пътя през Хаинбоаз. Издадени са общо три разпоредби на шефа на Областното пътно ръководство във Велико Търново за обезопасяване на невралгични сектори. Те би трябвало да се изпълнят в едномесечен период. Срокът на разпореждането за премахване на металната шина на пътя през Прохода на Републиката изтича всеки миг. Ще бъде осъществена поредна инспекция и в случай че предписанията не са изпълнени, ще бъдат формирани административни наказания. Глобата е в размер на 5000 лева“, изясни комисар Стефан Николов.

Репортер на „Труд“ потърси за коментар по случая шефа на Областното пътно ръководство Петя Каразахова, само че тя не отговаряше на телефона си.
Като различен извънредно проблематичен сектор по републиканската пътна мрежа в региона бе посочено кръстовището край свищовското село Горна студена на пътя Плевен-Русе, където преди два месеца при зверска злополука починаха четирима футболисти от Павликени. Колата им бе пометена от преминаващ по основното трасе камион.

„Предприети са незабавни ограничения за замяна на пътните знаци. Ще бъде подложен специфичен знак на жълт декор, указващ, че регионът е с централизация на произшествия и ще бъде положена оптична маркировка“, изясни стрши комисар Димитър Машов.

Той осведоми, че единствено през октомври на територията на Великотърновска област са станали 132 пътни катастрофи, като 25 от тях са тежки с двама починали и 34 ранени. Статистиката сочи, че се усилва броя на водачите, които са хванати да карат след приложимост на алкохол и наркотци.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР