Опашките и напрежението пред каналите на КАТ намаляха след удължаването

...
Опашките и напрежението пред каналите на КАТ намаляха след удължаването
Коментари Харесай

Столичният КАТ топи опашките, удължи работното време

Опашките и напрежението пред каналите на КАТ понижиха след удължаването на работния ден с 1 час, разясниха очевидци пред "Труд " и допълват, че към този момент не е належащо да се взима отпуск при регистрация на автомобил.
"Приятно съм сюрпризиран – минах през каналите за регистрация с автомобила, сложиха му номера и си получих талоните за към час и половина, без да очаквам по опашки. Освен това хората бяха приветливи, на всички места има цветя, а в пространствата – климатици ", описа пред изданието покупател на преди малко докаран от чужбина автомобил. Преди към 10 година той отново е бил по същия мотив пред пункта на КАТ - София. Тогава чакал от сутринта до 16:00 часа следобяд. "Тогава си бяха взел отпуска, с цел да си записвам колата, припомням си, че тогава тук нямаше дори и една тоалетна ", добави столичанинът.
Над 2500 души и 1200 коли минават всеки ден през КАТ-София, като потокът непрекъснато се усилва. За да стопят опашките, пътните служители на реда са въвели удължено работно време от 7:30 часа сутринта.
Пускането в двора пред каналите стартира към 7:00 ч и по този начин изчезват автоколоните по улица "Лъчезар Станчев ". Обмисля се и въвеждането на две смени на работа, само че това ще бъде допустимо, в случай че се назначат в допълнение още 20 чиновници. Вече има такова искане до Министерство на вътрешните работи и то не е нелогично, защото всеки ден от пункта непосредствено в държавния бюджет влизат над 100 000 лева от такси за регистрация на коли, промяна на талони и книжки на водачите, както и от санкции на извършители.
От КАТ са признателни на Столична община, че са отпуснати средства за ремонт и уголемение на тротоара края пункта, сложено е ново улично осветяване и се възвръща градинката с шадраван откъм входа за техническите прегледи.
След извоювани публични поръчки, компании към този момент са оборудвали пункта с безжичен интернет, нови климатици, нова система от 70 камери за видеонаблюдение, генератор за ток, който да се включва при повреда, с цел да не стопират компютрите на КАТ.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР