Опашки от колекционери и ценители се чакат пред Българската народна

...
Опашки от колекционери и ценители се чакат пред Българската народна
Коментари Харесай

Спят пред БНБ заради уникална монета. Кой може да купи

Опашки от колекционери и ценители се чакат пред Българската национална банка на следващия ден. 

Българска народна банка пуска в обращение сребърна възпоменателна монета по случай 175 години от рождението на поета и бунтовник Христо Ботев.
-->
Монетата е от серията " Българско възобновление ", ще бъде пусната в обращение от 3 януари 2023 година на цена от 114 лв.

На лицевата страна на монетата са изобразени емблемата на Българска народна банка с годината " 1879 " върху лентата; в полукръг горе надпис " БЪЛГАРСКА НАРОДНА БАНКА ", а долу – годината на емисията " 2023 " и номиналната стойност " 10 ЛЕВА ".

На гърба на монетата е изобразен Христо Ботев, вдясно – надпис " 175 ГОДИНИ " и подписът му, а от горната страна в полукръг – надпис " ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ХРИСТО БОТЕВ ".



Монетата ще се продава в Българската национална банка – на две каси в София, пл. " Княз Александър I " № 1 и четири каси в Касов център на Българска народна банка в София на ул. " Михаил Тенев " № 10, както и в офиси и клонове на Банка ДСК, KBC Банк България, Първа капиталова банка, Тексим Банк и Централна кооперативна банка.



Всеки клиент (физическо или юридическо лице) ще може да закупи от касите Българската национална банка единствено по 1 монета, без значение дали закупува от свое име и за своя сметка или от името и за сметка на друго лице, според показано нотариално заверено категорично пълномощие за закупуването на съответната възпоменателна монета. Лицата, които закупуват възпоменателни монети, следва да са пълнолетни, т.е. да имат навършени 18 години.

Новата монета ще бъде предоставена на банките за продажба до края на работния ден на 3 януари 2023 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР