Опашката от чакащи тежкотоварни автомобили в посока Дунав мост 2“

...
Опашката от чакащи тежкотоварни автомобили в посока Дунав мост 2“
Коментари Харесай

Отново километрични опашки от камиони към „Дунав мост“ 2

Опашката от чакащи тежкотоварни коли в посока „ Дунав мост 2 “ при Видин, към 15:30 часа доближи близо 15 километра.

" Последните коли са на интернационален път Е-79 в региона град Дунавци, пред входа на Видин. От там до трасето, водещо до методите на моста, се постанова водачите на товарните коли да чакат повече от 18:00-20:00 часа ", сподели зветан Илиев, пътуващ с товар от Пловдив към Унгария.

Той и сътрудниците му се оплакват, че на пътя няма никакви условия за толкоз дълги престои, няма тоалетни, място за изхвърляне на боклука, места за хранене. По това трасе единствените места с уредени паркинги са единствено две - пред входа на Видин и край бензиностанция, само че те са с малко места и са незадоволителни, разяснява още Илиев.

По неотложност във Видин на работно посещаване по отношение на опашките и интензивния тежкотоварен трафик дойде заместник-министърът на вътрешните работи Венцислав Катинов, оповестиха от Областната администрация.
 Българска телеграфна агенция
Зам.-министърът  и регионалният шеф на Видин Огнян Асенов направиха обход на околовръстният път на Видин в посока „ Дунав мост 2 “ Видин-Калафат . Двамата посетиха Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „ Дунав мост 2 “, където се срещнаха с управлението на смесеното българо-румънско сдружение „ Дунав мост Видин - Калафат " АД, с шефа на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи и началника на Граничния полицейски сектор (ГПУ).
 Българска телеграфна агенция
На срещата бяха разисквани опциите за облекчение на трафика, съответни ограничения и възможни разновидности за извеждане на част от дейностите отвън зоната на пункта, за увеличение потенциала на прекосяване през Граничен контролно-пропусквателен пункт, прецизират от Областната администрация.
 Българска телеграфна агенция
Христо Монев, ръководител на Надзорния съвет на „ Дунав мост Видин - Калафат " АД  осведоми, че следва провеждането на процедури за отделяне на буферен паркинг преди метода към мостовото оборудване, с повърхност от към 100 декара.

По думите му се чака действието на сходен паркинг значително да способства за облекчение на прекосяването през граничния пункт, оповестиха още от Областната администрация.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР