ООН ще изпрати екип в украинския град Изюм, където беше

...
ООН ще изпрати екип в украинския град Изюм, където беше
Коментари Харесай

ООН ще изпрати екип в украинския град Изюм, където беше открит масов гроб

ООН ще изпрати екип в украинския град Изюм, където беше открит всеобщ гроб. Според локалните управляващи там са заровени телата на повече от 440 души. През последните дни Украйна съумя да си върне контрола на десетки села в региона на Харков. Разказ за живота в село Гракове, което 6 месеца беше под контрола на съветските войски.

Няма наслада, нито тържества. В Гракове съвсем няма хора, които да честват. Останали са единствено няколко възрастни, които през последните месеци се криели сред руините.

В Гракове от живота преди войната няма и диря. Някога жителите му били над 800. Сега са останали едвам 30.

По пътя от Харков за Гракове е цялостно с остатъци от изгорели коли, паднали стълбове и кратери. В селото над 80 % от постройките са изцяло разрушени.

Президентът Володимир Зеленски съобщи, че през последните дни Украйна е съумяла да си върне 30 селища. В Гракове оживелите поданици не престават да живят подземен, в мазетата, тъй като горе не е останало нищо.

Казват, че единственото, което се е трансформирало след напускането на съветските войски, е тишината. Сега тя царува на всички места в селото.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР