ООН се противопоставя на всякакво почитане на нацисти. Това каза

...
ООН се противопоставя на всякакво почитане на нацисти. Това каза
Коментари Харесай

ООН се обяви против всяко почитане на нацисти

Организация на обединените нации се опълчва на всякакво удостояване на нацисти. Това сподели на брифинг представителят на генералния секретар на Организация на обединените нации Стефан Дюжарик, разяснявайки поздрава от президента на Украйна Владимир Зеленски и министър-председателя на Канада Джъстин Трюдо на ветерана от дивизията СС  " Галиция " Ярослав Хунка в канадския парламент, оповестява ТАСС.

„ Доколкото знам, ръководителят на канадския парламент към този момент се извини за поканата на този човек. Ние, несъмнено, сме срещу всякакво почитане на хора, които са взели участие интензивно в активността на нацистите по време на Втората международна война “, сподели Дюжарик.

Зеленски произнесе тирада пред канадския парламент на 22 септември. На срещата бе поканена 98-годишния Хунка, който по време на войната е служила в дивизията СС  " Галиция ". Снимки от Народното събрание демонстрират по какъв начин Зеленски и Трюдо го поздравяват.

След разгрома на нацистка Германия доста украински националисти, които се биеха на нейна страна, откриха леговище в западните страни, изключително в Канада, показва ТАСС.

Следвайте " Гласове " в Телеграм

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР