ООН призова Иран да се откаже от обогатяването на уран

...
ООН призова Иран да се откаже от обогатяването на уран
Коментари Харесай

ООН призова Иран да се откаже от обогатяването на уран до 20 процента

ООН прикани Иран да се откаже от обогатяването на уран до 20 % и да съблюдава изискванията на иранското нуклеарно съглашение. Това съобщи на брифинг Фархан Хак, заместник-говорител на генералния секретар на Организация на обединените нации, представен от ТАСС.

"Бяхме пределно ясни, че всички страни би трябвало да извършват изискванията на иранското нуклеарно съглашение. Призоваваме и Иран да го извършва и да си сътрудничи с Международната организация за нуклеарна сила ", сподели Хак.

Генералният шеф на организацията Рафаел Гроси уведоми Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, че Иран има намерение да обогатява уран до 20 %. Говорителят на иранското държавно управление Али Рабии съобщи, че Техеран е почнал да обогатява уран до 20 % на обекта си във Фордо, добавя БНР.

Съединените щати подлагаха на критика изказването на Иран като форма на "ядрено изнудване ", съобщи организация Ройтерс. Обогатяването на уран до 20 % в обекта във Фордо е явен опит на Иран да ускори своята акция по нуклеарно изнудване, опит, който ще се провали, съобщи представител на Държавния департамент, поискал анонимност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР