ООН планира да изпрати свои наблюдатели в освободените украински градове.

...
ООН планира да изпрати свои наблюдатели в освободените украински градове.
Коментари Харесай

ООН планира да изпрати свои наблюдатели в освободените украински градове

ООН възнамерява да изпрати свои наблюдаващи в освободените украински градове. Киев разгласи, че край Изюм има всеобщи гробове с над 400 тела. Агенцията за отбрана на човешките права на организацията ще ревизира тези данни.

Това е следващ сигнал за възможни военни закононарушения на съветската войска в Украйна. Русия отхвърля техните елементи да са направили убийствата. Досега една от дребното завършили инспекции е на неправителствената организация „ Амнести Интернешънъл “. През май те оповестиха, че са потвърдили повече от 20 умишлени убийства на мирни жители от съветските бойци в Буча и други обитаеми места в региона.

„ Разбира се, че ще проверим дали жертвите са цивилни или военни. Също по този начин по какъв начин са умряли - дали са убити в бойните дейности, умряли по натурален път или поради неналичието на здравна помощ. Запознати сме със сигнала, че телата в общи гробове са над 400 и сътрудниците ми към този момент провеждат посещаване на Изюм ”, сподели Лиз Тросел, представител на комисаря на Организация на обединените нации за човешките права.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР