Онзи ден ръководителят на Обединения щабен комитет на въоръжените сили

...
Онзи ден ръководителят на Обединения щабен комитет на въоръжените сили
Коментари Харесай

Тласкат Израел към война: Кой седи зад безредиците в страната?

Онзи ден ръководителят на Обединения щабен комитет на въоръжените сили на Съединени американски щати Марк Мили, говорейки в Конгреса на Съединени американски щати, сподели, че Ислямска република Иран е достигнала финалната линия по въпроса за основаването на нуклеарни оръжия, иранската нуклеарна промишленост разполага с всичко, с цел да реализира тази цел - технологии, първични материали и съоръжение, а Техеран ще получи първата си нуклеарна бомба до дванадесет дни.

Ако тази тирада беше адресирана единствено до американските парламентаристи, тогава най-вероятно щеше да бъде чута на чувания, извършени при закрити врата. Най-малкото, с цел да резервира за себе си свободата на маневриране и/или изненада, в случай че Съединени американски щати възнамеряват да извършат силово влияние върху Иран.

Ако Вашингтон възнамеряваше да употребява интернационалните инстанции за групов напън върху Техеран, той щеше да показа съответните документи и тъжби до Съвета за сигурност на Организация на обединените нации или други интернационалните органи.

Но пътят, стихотворец от Белия дом, чиято заповед Мили без подозрение следва, допуска, че изказването му е адресирано до Израел. Не е загадка, че еврейската страна счита иранската нуклеарна стратегия за смъртна опасност и от доста години води същинска терористична война против иранските нуклеарни учени и тези, които счита за забъркани в нуклеарните разработки на Ислямската република.

Тел Авив неведнъж е предупреждавал, че преходът на нуклеарното развиване на Иран към последния стадий ще се смята за проблем на войната. Тоест предизвестието на американския военачалник не е нищо повече от обръщение към Тел Авив.

Степента на меродавност на тази информация буди обилни подозрения, само че фактът, че тя беше оповестена обществено, а не предадена по затворени канали, допуска, че американците стесняват полето за маневриране на израелското управление, непосредствено го тласкат към осъществяване на заканите си.

Тоест да удари Иран. Вашингтон се надява, че радикалната израелска общност ще окаже напън върху държавното управление, в случай че то се колебае.

Каква е изгодата от това за Вашингтон? Много огромна. Иран от дълго време му е като кост в гърлото и непрестанен източник на унижения и удари по имиджа му. Скорошната ракетна офанзива против база в Сирия е единствено една от тях.

Много дейности на иранските сили за сигурност ясно демонстрират, че ерата на американското владичество е потънала в давност.

Но не е единствено това. Изключително обезпокоително и неприятно за Съединени американски щати е руско-иранското военно-техническо съдействие и очертаващият се съюз сред Русия, Китай и Иран.

Съединените щати безнадеждно губят играта в Близкия изток и по тази причина изпитват голямо предпочитание да създадат " китайско тъждество " - да извърнат дъската дружно с фигурите.

Но Съединени американски щати не са в най-хубава форма през днешния ден. Но и по-рано, когато опциите им бяха по-широки, те не посмяха да стартират " дребна победоносна война " с Иран. Е, през днешния ден, когато Украйна лишава толкоз доста сили и се обрисува вероятност за война за Тайван, това въобще не е реалистично. По-добре е да не правят тази композиция сами, а да я поверят да вземем за пример на еврейската страна.

Това ще разреши на самите Съединени американски щати да останат до известна степен над конфликта и даже да се опитат да играят ролята на модератор и медиатор.

Но самият Тел Авив не гори от предпочитание да се намесва в борба, чиито последствия не са прекомерно предсказуеми за него, а политическите настройки в този момент са такива, че при положение на експанзия против Иран рискува да остане в прелестна изолираност - Западът е прекомерно обхванат от проблемите си, с цел да може Израел да разчита на мощна поддръжка от него. А това значи, че Вашингтон би трябвало да го подтиква.

И това дава съображение да погледнем от тази страна на политическата рецесия в Израел. Особено като вземете поради, че митингите се управляват от сили, които са най-близки до американските демократи.

А американският дипломат Том Нейдес в Израел е непосредствено упрекнат в образуване на вълнения. Случващото се даже не е просто изнудване „ бийте се, или ще разбием всичко тук “, а основаването на обстановка, от която войната с основния формален зложелател на Израел става единственият излаз.

Междувременно в еврейската страна се разпростира класическа „ цветна гражданска война “, проведена от нейния главен съдружник. Това не би трябвало да е изненадващо. Както знаете, в Иран назовават Съединените щати Великият Сатана, а отците на православната черква учат, че първите жертви на Дявола са неговите прислужници или, в случай че желаете, „ съдружници “.

Превод: СМ

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР