Онзи ден Лудогорец продаде един от футболистите, които не попадаха

...
Онзи ден Лудогорец продаде един от футболистите, които не попадаха
Коментари Харесай

Лудогорец прибра 20 милиона лева от трансфери само за два месеца

Онзи ден Лудогорец продаде един от футболистите, които не попадаха в проектите на треньора Ивайло Петев в Израел. Става дума за прекосяването на Мануел Шоу в локалния първенец Макаби Хайфа против 1,2 млн. евро. Така обикновената математика демонстрира, че досега Лудогорец е изкарал тъкмо 9,65 млн. евро (според Transfermarkt.de) от изходящи прехвърляния, написа " Мач Телеграф ".

Рекордьорът е явен - Игор Тиаго в Брюж за 8 млн. евро. Междувременно чартърен в бразилския гранд Сантос отиде Густаво Нонато, за който Лудогорец прибира 450 000 евро.
 Грозни: Ръководството на Лудогорец е съществено обезпокоеното
Грозни: Ръководството на Лудогорец е съществено обезпокоеното

Коментира мача с Астана

Всичко това прави близо 20 000 000 лв.. И то единствено за 2 месеца! Трансферът на Игор Тиаго стана публично факт на 12 юни, а този на Шоу в Макаби Хайфа - на 14 август.

И друго прави усещане - футболистите, които напущат Лудогорец, отиват в доста солидни клубове. И това за Игор Тиаго е обикновено, тъй като той е един от модерните нападатели. Но и за ненужните за Ивайло Петев Густаво Нонато и Мануел Шоу. Първият отиде чартърен в тима на Пеле и един от най-великите клубове в международен мащаб - Сантос. Мануел Шоу пък подписа с миналогодишния участник в групите на Шампионската лига и сегашен в квалификациите - Макаби Хайфа. Тоест те не вършат крачка обратно, а подвигат цените, даже и да не са твърди титуляри в Разград. Шоу бе притеглен по гледище на някогашния треньор Валдас Дамбраускас за много по-малка сума от тази, за която бе продаден.

Все отново е значимо да отбележим, че Лудогорец влага близо 8 от въпросните 20 милиона лв.. За 3 млн. евро (6 млн. лева), което е най-скъпият входящ трансфер в историята на българския футбол, бе взет Квадво Дуа. Той бе платен от Нюрнберг, само че се контузи тежко още във втория си мач и няма да играе до края на септември. Ноа Сонко Сундберг бе притегли за 750 000 евро плюс бонусите, а наемът на новия бразилски голмайстор Руан Секо коства 300 000 евро. Испанският краен бранител Сон пък е платен за единствено 100 000 евро от Леванте. Така сметката излиза 4,1 млн. евро, или 8 млн. лв..

Ако прехвърлянето на Кирил Десподов в Краснодар стане факт, това значи, че в касата ще влязат още 6 млн. евро (12 млн. лева). Което ще значи, че единствено за лятото Лудогорец ще е продал играчи за 32 млн. лв., което ще избие парите от несполучливия опит за влизане в групите на Шампионската лига.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР