Онлайн кампания по повод 9-ти февруари - Международен ден за

...
Онлайн кампания по повод 9-ти февруари - Международен ден за
Коментари Харесай

Във Варна стартира онлайн кампания Безопасен интернет

 Онлайн акция във връзка 9-ти февруари - Международен ден за безвреден интернет, ще се организира в обществените мрежи и във варненските гимназии с разкрити учебни прeвантивни клубове. Тази година тя ще прочете под мотото " А кой е насреща? “, а уредник на събитието е дирекция " Превенции “ към Община Варна, в партньорство с Националния център по безвреден интернет и фондация " Иноватор “. 

Цел на акцията е да осведоми младежите и техните родители за заплахите в интернет и по какъв начин да се предпазим от тях, като се подчертава върху тематики, свързани с обири или злонамерени опити за придобиване на персонални данни. Те ще могат да гледат просветително видео " Рисковете в интернет “, предоставено от фондация " Иноватор “, оповестено на страницата на акцията. Ще се организира и онлайн лекция по тематиката в Гугъл Meet от 11:00 часа, с дълготрайност 40 минути. Учениците-доброволци и техните връстници ще вземат участие в онлайн игра, в която чрез разшифроване на цифрови кодове, ще получават спомагателна информация по настоящите за акцията тематики. Денят за безвреден интернет ще бъде маркиран и от доброволците посредством онлайн сесии в Shkolo.bg и Microsoft Teams. 

Събитията са отворени и налични в страниците на дирекция " Превенции “ в обществените мрежи: https://www.facebook.com/events/429431495153866/ и
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР