Омерзени сме от отношението на Обединени патриоти към руския патриарх,

...
Омерзени сме от отношението на Обединени патриоти към руския патриарх,
Коментари Харесай

Партията на Марешки е омерзена заради руския патриарх

Омерзени сме от отношението на " Обединени патриоти " към съветския патриарх, настояваме да се извинят, оповестиха от партията на Веселин Марешки " Воля ".

" Смятаме за неприемливи мненията на така наречен Обединени патриоти по адрес на съветския патриарх Кирил. Не може да се приказва по този метод за духовния лидер на милиони православни християни. Всеки, който има рекламация да ръководи, би трябвало да си дава сметка къде и какво да приказва, какъв резултат може да има всяко негово деяние. Категорично не одобряваме някой да вкарва България в скандал с Русия " - написа в позицията на партия " Воля ", изпратена до медиите през днешния ден следобяд.

От групировката на Марешки упорстват да " отдадем заслуженото внимание на думите на патриарх Кирил, който при идването акцентира, че „ в съветската православна черква постоянно се помни, че точно българските мисионери - възпитаници на светите равноапостоли Кирил и Методий, през 10 в. са посветили нашите предшественици със светата православна черква и са ги приобщили към славянската книжовност, отворили са за тях съкровищницата на християнската просвета и на светоотеческата мисъл “ и още: „ Без българското православие не би било и съветското, тъй като посредством българите, русите са получили основите на говоримия, разбираемия за тях език ".

За първи път почитан държавен представител на Русия прави такова изказване за историческата роля на България за съветската черква, език и просвета! Ето за какво за нас от " Воля " държанието на крайните националисти в Народно събрание е засегнатост освен за техните гласоподаватели, които несъмнено от дълго време се срамят, само че и за всички български жители, пишат още от партията на Марешки.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР