Омбудсманът Мая Манолова се срещна с майките на деца с

...
Омбудсманът Мая Манолова се срещна с майките на деца с
Коментари Харесай

​Мая Манолова с разкрития колко още ще се бави реформата за хората с увреждания

Омбудсманът Мая Манолова се срещна с майките на деца с увреждания от палатковия лагер във Враца. Пред тях тя изрази терзанията си, че промяната, за която те упорстват, ще се забави с една година, оповестява Българска национална телевизия.
Въпреки уверенията на ръководещите, че ще се работи в бърз порядък, не са подхванати дейности и Законът за хората с увреждания няма да влезе в Народното събрание до началото на октомври. Дори след внасянето и приемането му има периоди за влизане в действие, които съгласно Манолова ще се проточат във времето.
По другите два законопроекта – за персоналната помощ и за обществените услуги също има закъснение, което не е в полза на хората с увреждания. От своя страна майките на деца с увреждания бяха безапелационни, че ще бъдат поредни в дейностите си и няма да се откажат, до момента в който не бъдат признати нормативните промени, за които те упорстват.
Мая Манолова – омбудсман на Република България: " При премиера, при вицепремиера се даде обещание, че в незабавен порядък ще влезе Закона за хората с увреждания, че работата по другите два закона ще завърши в нагледно казано ударни темпове, че ще се съкратят процедурите за публично разискване, за разискване с другите министерства, само че в този момент разбираме, че до 1 октомври няма да влезе Закона за хората с увреждания в Парламента. По-високите размери на финансова поддръжка хората с увреждания ще ги получат от началото, от 1 януари идната година. Надявам се, че ще бъде по този начин, само че това още веднъж ми наподобява на опита с малко повече пари да замажем обстановката, да тушираме напрежението. "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР