Омбудсманът Мая Манолова изпрати становище до Министерството на финансите (МФ),

...
Омбудсманът Мая Манолова изпрати становище до Министерството на финансите (МФ),
Коментари Харесай

Омбудсманът Мая Манолова срещу несправедливото отнемане на `спящи акции`

Омбудсманът Мая Манолова изпрати мнение до Министерството на финансите (МФ), в което показва безапелационното си противоречие с ограниченията, с които страната има намерение да позволи многогодишния проблем с така наречен „ спящи акции “ на жители, добити от всеобщата приватизация.

Документът планува лишаване на собствеността върху акциите, без единодушие на притежателите и без отплата, е прочитът на омбудсмана. 

„ Без да отхвърлям съществуването на проблем и нуждата от неговото разрешаване, не считам за конституционосъобразно и заслужено отнемането на правата на милиони акционери върху акциите им от всеобщата приватизация, без отплата и без да им се даде опция за присъединяване (достъп) до предстоящите финансови изгоди от процеса на „ пробуждане ” на акциите “, написа в мнението си до МФ омбудсманът Мая Манолова.

Проблемът със „ спящите акции “ от всеобщата приватизация визира близо 2,5 млн. миноритарни акционери, а номиналната стойност е към 2-3 милиарда лв., показва Манолова.

В поддръжка на позицията си против механизма за „ пробуждане “ на „ спящите акции “ омбудсманът акцентира и десетките тъжби на жители до институцията, в които алармират за липса на налична информация, остро подлагат на критика приложената финансова системата за раздържавяване на стопанската система в България и упорстват за институционална поддръжка.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР