Омбудсманът Диана Ковачева изпрати препоръка до министъра на образованието Красимир

...
Омбудсманът Диана Ковачева изпрати препоръка до министъра на образованието Красимир
Коментари Харесай

Омбусманът иска отмяната на матурите за ІV и X клас, не коментира тези в VІІ и ХІІ клас

Омбудсманът Диана Ковачева изпрати рекомендация до министъра на образованието Красимир Вълчев с гледище да бъдат анулирани изпитите за Национално външно оценяване (НВО) след довеждане докрай на IVи Xклас през актуалната образователна година, оповестиха от институцията.

Повод за рекомендацията ѝ са тъжби и подписки на родители до публичния бранител, в които показват безапелационното си противоречие с провеждането на тези матури през 2021 година

Родителите показват, че учениците повече от 5 месеца се образоват в електронна среда от разстояние и това се отразява на тяхната подготовка. Усвояването на част от материала е незадоволително усвоена и няма по какъв начин той да бъде наваксан, считат родителите, написа Диана Ковачева.

Родителите считат още, че няма аргументиран отговор за какво тези изпити са наложителни за учениците, които желаят да продължат образованието си в XI и XII клас, нито е одобрен материалът, който ще бъде включен на въпросните матури. Според тях децата им се нуждаят от поддръжка и от опция да покажат знанията си в естествени образователни условия, а не в актуалната обстановка, споделя омбудсманът.

За дребните възпитаници от Iдо IVклас, които в този момент слагат основата на своето обучение, онлайн образованието не спомага за основаването у тях на умения за учене, за връзка с учителите и връстниците им и за акомодация към актуалната обстановка на онлайн образование, което се отразява и на резултатите им в образователната активност, показва Диана Ковачева.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР