Оливия Хъси и Леонард Уайтинг - двамата главни актьори от

...
Оливия Хъси и Леонард Уайтинг - двамата главни актьори от
Коментари Харесай

Голите сцени, заради които Ромео и Жулиета отиват в съда

Оливия Хъси и Леонард Уайтинг - двамата основни артисти от емблематичния " Ромео и Жулиета ", ненадейно взеха решението да съдят основателите кино лентата цели 55 години след неговата поява. Причината: голите подиуми.

През 1958 година, когато влизат в функциите на звездните любовници във филмовата версия на Франко Дзефирели, двамата артисти са на 15 и 16 години. Днес двамата са в своите 70 години, само че съдят Paramount, обвинявайки студиото, че ги е експлоатирало полово и популяризира голи изображения на подрастващи деца.

Нещо повече - актьорите настояват, че след излизането на кино лентата са претърпели душевни контузии и прочувствен стрес. И макар огромния триумф, са изгубили опциите си за бъдеща реализация.

Когато се появява на екран, " Ромео и Жулиета " се трансформира в безспорен шлагер за малко време. Номиниран е за четири Оскара и печели два - за операторско майсторство и за дизайн на костюми. И това се случва макар несъгласията към голите сцена в спалнята, които разкриват част от интимните елементи на Хъси и Уайтинг.

Оливия Хъси и Леонард Уайтинг настояват, че Дзефирели ги е уверил, че няма да има показана голота. В процеса на фотосите обаче режисьорът - който умря през 2019 година - ги е насърчил да се разголват и в случай че не го създадат " фотосите ще бъдат провалени ".

В заведеното делото се акцентира, че Дзефирели е бил " непочтен " и че двамата артисти са били снимани голи без тяхно познание. Подчертава се също, че в тези години те не са знаели своите права, а придвижвания от рода на #MeToo са били немислими.

Понастоящем те търсят обезщетение, за което се счита, че надвишава 500 милиона $, написа Metro.

Любопитно е, че през 2018 година Хъси отбрани своята гола сцена в изявление за Variety, като сподели, че Дзефирели я е снимал с усет. И добави: " Никой на моята възраст не е правил това преди. А това беше належащо за кино лентата. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР