С повечето слънце през пролетта идва и закономерното покачване на

...
С повечето слънце през пролетта идва и закономерното покачване на
Коментари Харесай

Карането на колело - много повече от начин за придвижване

С множеството слънце напролет идва и закономерното повишаване на температурите. А с тях правопропорционално се усилва и желанието да прекарваме повече време на открито. И то да бъде пълноценно и в действителност прелестно. Разбира се, всеки има разнообразни разбирания - за едни това значи просто да седят в някое заведение с напитка в ръка, за други повече разходки в парка, а за трети - някакъв тип физическа интензивност, като карането на колело да вземем за пример.
 Карането на колело, чистенето и по какъв начин да сме форма, в случай че не обичаме да упражняваме
Как да сме форма, в случай че не обичаме да упражняваме

За тонус и въодушевление

По образеца на други европейски страни и градове, и в нашата страна не стопира да се работи по посока поощряване на напредването с велосипед. И в случай че се загледаме към себе си, сигурно ще забележим много хора, които стигат от точка А до точка Б точно по този метод.

Освен че не чакаме в тапи, когато се качим на колелото оказваме помощ както на околната среда, по този начин и на самите себе си. Да, правилно, една птичка пролет не прави. Но всеки е виновен за смяната в живота си. И както избираме да не замърсяваме в допълнение, по този начин избираме и да се движим интензивно, дружно с всички произлизащи изгоди.
 Снимка 664066

Карането на велосипед е страхотна кардио подготовка за всяка възраст . Помага ни да поддържаме здравословни равнища на холестерола , подкрепя изгарянето на мазнини . Грижи се и за салдото, за вярната стойка и за координацията на тялото. Лесен и прелестен метод е да се грижим не само за физическото, само че и за психическото си здраве, тъй като както всяка друга физическа интензивност, мигновено ни зарежда с хормона на щастието и ни кара да се усещаме по-добре .

Но не е наложително да се качим на колелото точно поради всички тези изгоди - те са просто добавена стойност към удоволствието и удобството, което ни дава напредването с велосипед. И някак незабелязано стартира по този начин да ни харесва, че все си намираме причина да отидем до някъде, да покараме още малко. 

Харесва ни и възприятието за независимост, което изпитваме и когато се движим из другояче натоварения трафик, и когато сме на някой извънградски път или алея в парка, на които няма никой различен, с изключение на нас.
 Снимка 664064

Винаги ще свързваме карането на колело и с една носталгия по детството, по безгрижните дни, в които въртяхме педалите до залез слънце (че и малко след това), а най-голямото наказване беше, когато ни го вземат. Затова и през днешния ден учим и караме дружно с нашите деца, като без проблем трансформираме заниманието и в фамилно занимание - какво по-хубаво от това?
 Велосипедите, нездравословните излъчвания и кои са градовете по света с най-хубавите условия за каране на колело
Градовете с най-хубавите условия за каране на колело

Прекалено дребна численост за цяла една планета

Ако не сме карали колело от дълго време - в този момент е времето да изправим тази неточност. Нали знаем - то е нещо, което не се не помни.

А ако досега случайно така и не сме се научили, ето едно елементарно и чисто ново умеене, което да придобием това лято - сигурно после ще се питаме за какво сме чакали чак до момента. За край си пожелаваме доста незабравими километри - споделени с обичани хора или изминати като обичано занятие.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР