В средата на лятото Llama Group ще пусне окончателната версия

...
В средата на лятото Llama Group ще пусне окончателната версия
Коментари Харесай

Winamp ще се превърне в медиен плейър с отворен код

В средата на лятото Llama Group ще пусне окончателната версия на платформата за стрийминг на музика Winamp, която е ориентирана освен към слушателите, само че и към артистите. В същото време известният в предишното едноименен медиен плейър няма да изчезне, най-малко в обозримо бъдеще. Компанията възнамерява да направи изходния код на плейъра отворен, като по този метод ще предложи на разработчици от целия свят да продължат развиването на плана.

От 24 септември 2024 година разработчиците, които се интересуват от създаването на Winamp, ще могат да получат лиценз от Llama Group за работа с кода на плейъра. Съобщава се, че компанията търси програмисти, които се интересуват от създаването на приложението, само че цялостният надзор върху формалната версия на Winamp ще остане в Llama Group.

Предстоящото съдействие с разработчици от трети страни ще се реализира в границите на плана FreeLlama, а Llama Group моли заинтригуваните разработчици да се свържат с компанията, с цел да „ се изявят “. Компанията търси хора, подготвени да допринесат и да споделят своя опит, хрумвания и възторг, с цел да оказват помощ за по-нататъшното развиване на емблематичния музикален плейър.

Въпреки че Winamp води началото си от Windows 95, той е оживял до наши дни и остава пълнофункционален музикален плейър, поддържащ необятен набор от аудио формати. Llama Group има вяра, че Winamp е освен това от музикален плейър, защото въплъщава неповторима цифрова просвета, хармония и потребителско преживяване. Инициативата FreeLlama би трябвало да оправдае упованията на милиони консуматори, които към момента слушат музика с тествания във времето плейър Winamp.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР