Олимпийският шампион Александър Зверев (Германия) ще играе на турнира по

...
Олимпийският шампион Александър Зверев (Германия) ще играе на турнира по
Коментари Харесай

Александър Зверев се завръща на корта

Олимпийският първенец Александър Зверев (Германия) ще играе на шампионата по тенис в родния си град Хамбург през юли, оповестиха уредниците, представени от организация ДПА.

" Щастлив съм да се завърна на конкуренцията в Хамбург за първи път от 2019 година насам. Да печеля шампионата е моя огромна детска фантазия ", сподели Зверев в изказване.

" Надявам се, че ще имам поддръжката на публиката и съм сигурен, че ще имаме една прелестна седмица с тенис дружно ", добави Александър Зверев.

Състезанията при мъжете и дамите в Хамбург ще се проведат сред 23 и 30 юли.

Потвърждението от Зверев идва няколко дни откакто той призна след отпадането си в първия кръг в Мюнхен, че в последно време му е мъчно да играе в родината си Германия.

" През последните няколко години имам компликации да се оправям с напрежението да играя на немска земя. Просто съм супер нервозен ", съобщи тогава тенисистът.

Александър Зверев ще взе участие на " Мастърс " конкуренцията в Мадрид през тази седмица и ще се опита да си върне най-хубавата форма след сериозната травма на глезена, която претърпя през предишния юни на Откритото състезание на Франция и пропусна остатъка от 2022 година.

Най-добрият му резултат през актуалната година е полуфинал на шампионата в Дубай. Зверев се смъкна от номер 2 до номер 16 в международната класация при мъжете.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР