Олимпийските ни шампионки по гребане Румяна Нейкова, Светла Оцетова и

...
Олимпийските ни шампионки по гребане Румяна Нейкова, Светла Оцетова и
Коментари Харесай

Световното по гребане в Пловдив - вдъхновение за олимпийски успехи


Олимпийските ни шампионки по гребане Румяна Нейкова, Светла Оцетова и Стоянка Груйчева, ръководителят на Българската федерация по гребане Свилен Нейков, заместител кметът на Пловдив Георги Титюков, шефът на организационния комитет на международното състезание Иван Попов и шефът на дирекция „ Спорт и юношески действия “ в Община Пловдив Петър Зехтински бяха първите, които оставиха пожелания и подписи върху „ Лодката на другарството “ – знак на идния шампионат по гребане за мъже и дами до 23 години. Престижното състезание в Пловдив е от 19 до 23 юли. „ Да върви по вода “, сплотиха пожеланията си първенци и ръководители за идното огромно събитие, написа Sporta.bg

„ Лодката на другарството “ ще бъде на гребния канал и по време на награждаванията от международното състезание, като призьорите също ще слагат подписи за спомен върху нея.

„ Всички се надяваме да имаме нови огромни първенци в гребането. Организирането на такива огромни шампионати у нас е пътят за запалване на повече деца и ангажирането на повече родители, което също е доста значим съставен елемент от построяването на бъдещи триумфи. Хубаво е, че ще има и директно телевизионно лъчение, което ще усили интереса към спорта. Предстои ни събитие, което с общи старания можем да превърнем в инвестиция за бъдещето на гребането “, съобщи Румяна Нейкова.

„ В лицето на България, Пловдив и организационния комитет интернационалната федерация по гребане вижда добър и сигурен сътрудник за реализацията на огромни шампионати. Натрупаният опит е от огромно значение. Световното състезание е огромен плюс и за българското гребане, и за Пловдив. Очакват се и положителни финансови резултати за града, защото идват 3000 души от целия свят “, съобщи техническият секретар на ФИСА Светла Оцетова.

„ Такова огромно състезание постоянно е от изгода. Спортът ни има потребност от повече аудитория. Наистина е хубаво да успеем да ангажираме повече деца и родители. Деца и техните близки ще имат късмет да дойдат да погледат надпреварите, това може да докара до резултати за спорта. Отделно ще покажем Пловдив и България пред света – доста хора ще имат опция да видят какъв брой прекрасен град и какъв брой хубава страна имаме “, съобщи Стоянка Груйчева.

„ Пожелавам триумф на всички участници – състезатели, треньори, екипи. Домакинството е доста потребно за България – както споделяме, у дома и стените оказват помощ. Трябва да използваме това състезание за трамплин за бъдещи по-добри класирания. Първо да стигнем до край в някои от дисциплините, а по-късно да нападаме и призовите места. А възможен добър резултат да подтиква подрастващото потомство за олимпийски триумфи. Идващото потомство в гребането ще ни показва на това състезание и се надявам да откри ново ентусиазъм за триумф в олимпийските квалификации и постигане до най-престижния конгрес в Токио през 2020 година. Това домакинство сигурно отваря порти – потребно е и за България, и за Българската федерация по гребане, и за имиджа на спорта ни, защото ни дава опция да се покажем пред света като отлични уредници “, съобщи ръководителят на Българската федерация по гребане Свилен Нейков.

„ Светла Оцетова е индивидът, който видя капацитета и роди концепцията Пловдив да се трансформира в уредник на огромни гребни надпревари от международно равнище. Тя беше първата, която се бореше Пловдив да провежда огромни шампионати. И е хубаво, когато човек може да види плана си жив. В същото време желая да благодаря и на Свилен Нейков – като министър на спорта той направи нужното гребният канал в Пловдив да бъде елементарен за образуване на огромни надпревари. И към този момент гребната база разполага с всичко належащо, с цел да сме на международно равнище “, съобщи ръководителят на организационния комитет на международното състезание Иван Попов.

„ Аз съм директен очевидец на предходните проведени шампионати. И дръзвам да настоявам, че Община Пловдив, организационният комитет и федерацията имат насъбран опит и нужните знания за съвършено осъществяване на най-престижни надпревари. Имаме реципрочност, непрекъсната противоположна връзка – работим като тим за отличната организация. Сигурен съм, че ще се оправим и ще има добра реклама за Пловдив и България в интернационалните медии “, съобщи заместител кметът на Пловдив Георги Титюков.

Очаква се на международното състезание по гребане за мъже и дами до 23 години в Пловдив да дойдат представители на 47 страни.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР