Олимпийската ни шампионка по карате Ивет Горанова бе наградена с

...
Олимпийската ни шампионка по карате Ивет Горанова бе наградена с
Коментари Харесай

Ивет Горанова: Всеки успял спортист трябва да има кауза и да помага на обществото

Олимпийската ни шампионка по карате Ивет Горанова бе наградена с чек от 25 000 лв. от застрахователната компания "Лев Инс ", като спортистката ни е и лице на акцията "Пази детето в интернет ", която е продължение на сполучливата акция "Пази детето на пътя ".

"Благодаря на "Лев Инс ",тяхната поддръжка за мен е доста значима. Включих се в компанията, тъй като желае да помогне на децата и на техните родители. Мисля, че всеки съумял състезател би трябвало да взе участие в някоя идея и да се пробва да оказва помощ на обществото ", съобщи Ивет Горанова.

"На мен ми следва присъединяване в Световните игри в Бирмингам, в Съединените американски щати. Там ще бъдем единствено Топ 8 на състезателките в света и ще бъдем разпределени в две групи, сходно на олимпиадата. Това е огромно предизвикателство за мен и желая още веднъж да печеля златен орден и да потвърдя, че съм най-хубавата ", сподели още спортистка №1 на България за предходната година.

"Днес отпътувам за подготовка в Сърбия преди шампионата. Тежат ми упованията да спечелвам непрекъснато, само че работя върху това стресът да не ми въздейства. Работя с ментален треньор. Четох мнения, че съм изгубила златото на Европейското състезание, само че аз завоюва сребърния орден. Да, изгубих на финала, само че няма по какъв начин да си постоянно на върха. Аз съм олимпийска шампионка и към този момент всеки желае да ме победи. Съперничките ми играят против мен с 200% мотивация ", счита тя.

"Не обичам да изгубвам. След загубата на финала бях изнервена най-много на себе си. На Европейското състезание търсих страстта от Олимпийските игри, макар че не могат да се съпоставят нещата ", добави Горанова.

"Гледал положително на това, че спортът ни няма да е олимпийски през 2024 година. Това е опция да си умря, тъй като другояче към този момент щях да съм в олимпийска подготовка. Оптимисти сме, че през 2028 година карате още веднъж ще бъде олимпийски спорт, има големи шансове за това. Тогава ще бъда на 28 години, ще бъда към момента в силите си. Бях дала обещание, че ще си направя татус, в случай че печеля олимпийскта купа и го направих. Сега споделям, че ще си направя нова татиуровка на другата ръка, в случай че печеля нова купа на Олимпиада. Иначе - не ", показа шампионката.

"Не съм се замисляла да упражнявам различен военен спорт. Аз съм добра в карате и това не значи, че мога да бъда добре и в друга дисциплинираност. Харесва ми това, което върша и нямам проекти да то трансформирам ", приключи Ивет Горанова.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР