Окуражени от силния ръст на продажбите на домашния си пазар,

...
Окуражени от силния ръст на продажбите на домашния си пазар,
Коментари Харесай

Китайските електромобили пътуват към Европа

Окуражени от мощния растеж на продажбите на домашния си пазар, китайските производители на електрически автомобили към този момент гледат към Европа, написа CNBC.

Xpeng към този момент продава моделите си в Норвегия и през декември достави 100 броя от своя SUV G3. По-късно тази година производителят ще премери и интереса в Северна Европа към седана P7, оповестиха от компанията. Плановете са за основаване на локално поделение в района, а по-късно агресия и към Западна и Източна Европа.

Nio пък възнамерява да стъпи на Стария континент през второто полугодие на 2021 година Засега не е ясно кои ще са първите страни, в които производителят ще продава електрическите автомобили си, а публично известие се чака в границите на месец.

Друг стартъп, Airways, заяви, че към този момент е доставил 1 000 електрическия автомобил в Израел и Европа през първото тримесечие на 2021 година Общо, през първите 11 месеца на предходната година китайските производители на електрически автомобили са изнесли 63,5 хиляди автомобила, като най-големите пазари са Саудитска Арабия и Египет, само че забележителен растеж има и във Англия, Белгия и Германия, по данни на китайска комерсиална камара.

Засега обаче техният дял е най-малък. Последните публични данни от 2019 година демонстрират, че Китай дава отговор за 2% от вноса на коли в Европа.

" Не е загадка, че множеството китайските EV стартъпи имат световни упоритости ", споделя Ту Ле, създател на пекинската Sino Auto Insights. Той е убеден, че с задоволително изследване на пазарите, китайските компании могат да реализират триумф в Европа.
 Huawei желае да се трансформира в китайската Bosch
Huawei желае да се трансформира в китайската Bosch

И ще влага $1 милиарда тази година в преследването на тази цел
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР