Окръжният съд във Варна остави в ареста 22-годишен мъж, обвинен

...
Окръжният съд във Варна остави в ареста 22-годишен мъж, обвинен
Коментари Харесай

Младежът, изнасилил 73-годишна жена в Синдел, познат на полицията от 8 г.

Окръжният съд във Варна остави в ареста 22-годишен мъж, упрекнат за обезчестяване и блудничество на стара жена, оповестиха от пресслужбата на съда.
Още по темата
Престъплението бе осъществено на 23 януари в село Синдел.

Съдът прегледа делото, защото отбраната на обвинения изиска той да бъде пуснат под домакински арест с причините, че е с чисто правосъдно минало, има непрекъснат адрес и няма заплаха да осуети следствието. От прокуратурата обаче показаха, че тяхна инспекция демонстрира, че против него има заведени 6 преписки, първата от които е от 2014 година, и е допустимо да извърши друго закононарушение.

Според съда от събраните досега доказателства по случая може да се направи обосновано съмнение, че мъжът е съпричастен към закононарушението, за което е упрекнат. Освен това, в случай че е с по-лека мярка за задържане, има риск да повлияе върху потърпевшата или върху очевидците.

Решението на Окръжния съд предстои на обжалване.

Обвиняемият, който е от село Тръстиково, атакува и изнасили 73-годишната жена в двора на къщата ѝ в село Синдел на 23 януари следобяд. След гаврата дамата потърсила помощ от съседи, които се обадили в полицията. Нападателят е разпознат по записите от камерите за видеонаблюдение в региона и малко по-късно е арестуван. Пред служителите на реда той признал, че е бил на посетители на сестра си в Синдел и е пил доста алкохол. Мъжът, който е осъществил закононарушението със мощ, не е познавал жертвата си. Той живее при татко си и не работи на никое място. По повдигнатите му обвинявания - за обезчестяване и за блудничество, законът планува затвор от 2 до 8 години.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР