Окръжният съд в Русе остави за постоянно в ареста двамата

...
Окръжният съд в Русе остави за постоянно в ареста двамата
Коментари Харесай

Мъжете, пребили и ограбили инвалид в Русе, остават в ареста

Окръжният съд в Русе остави за непрекъснато в ареста двамата 23-годишни мъже, упрекнати в нападение и обир над мъж в града.

Прокуратурата е привлякла нападателите към наказателна отговорност за това, че на 5 март са лишили 1400 лв. и документите на потърпевшия с букви В. Т., като използвали мощ и действието е било съпроводено с причиняване на междинна телесна щета - строшаване на тазобедрена става.

И двамата бранители счетоха, че няма съображение за взимане на най-тежката мярка за неотклонение. Според тях, по делото няма никакви доказателства, че жертвата е носела в себе си посочената сума пари, както и че му е била породена междинна телесна щета. Прокурорът пледира, че действието е осъществено от двамата обвинени при неоправдана експанзия по отношение на очевидно безсилен човек, придвижващ се с патерици.

Магистратите решиха, че събраните досега доказателства са изцяло непротиворечиви и напълно подкрепящи дефинираното обвиняване. Според съда е налице действителна опасност двамата мъже да извършат закононарушение или да се укрият, в случай че не бъдат арестувани. Този извод следва от нелекото наказване, планувано за такова закононарушение (от 5 до 15 години отнемане от свобода), както и ненужната експанзия от двамата задържани против самичък мъчно преносим човек с продължаващи удари върху него и след рухването му на земята.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР