Окръжният съд в Пловдив осъди на 3 години затвор жена,

...
Окръжният съд в Пловдив осъди на 3 години затвор жена,
Коментари Харесай

3 години зад решетките за жена, укрила данъци за над 210 000 лева

Окръжният съд в Пловдив осъди на 3 години затвор жена, упрекната за укриване на налози за над 210 000 лева, оповестиха от пресцентъра на Съдебната палата в града.

Окръжен съд – Пловдив осъди подсъдимата А. П. на 3 години отнемане от независимост при първичен непоколебим режим, откакто я призна за отговорна в това, че в интервала януари 2008 година – 30 март 2011 година в град Пловдив е избегнала установяването и заплащането на данъчни отговорности за „ Вергов “ ЕООЗД в изключително огромни размери – 210 864,27 лева. Парите са дължими по Данък добавена стойност и корпоративен налог, като при водене на счетоводството и при практикуване на стопанска активност подсъдимата е съставила и употребила документи с погрешно наличие. Става дума за отчетни регистри-дневници за покупките на „ Вергов “ ЕООД, в които е отразила данъчни фактури по доставки с право на цялостен данъчен заем, без да е налице доставка по смисъла на член 6 и член 9 от ЗДДС и данъчни фактури със повишени стойности, удостоверила е лъжа в подадени заявления, които се изискват по силата на ЗДДС и Правилника за приложението му и по силата на ЗКПО пред Търговско дружество Национална агенция за приходите – Пловдив, и е приспаднала неследващ се данъчен заем.

Делото бе прегледано по реда на съкратеното правосъдно разследване по глава XXVII от Наказателно-процесуален кодекс, като подсъдимата призна обстоятелствата и събитията, разказани в обвинителния акт, като се съгласи да не се събират доказателства за тези обстоятелства, а съдът да употребява събраните на досъдебното произвеждане доказателства. Размерът на наложеното по отношение на подсъдимата дейно наказване от 3 години отнемане от независимост е избран след намаляването на наказването с една трета, според член 58а, ал.1 от Наказателен кодекс.
Присъдата предстои на митинг и обжалване в 15-дневен период пред Пловдивския апелативен съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР