Окръжният съд в Париж е оправдал журналистите и продуцентите от

...
Окръжният съд в Париж е оправдал журналистите и продуцентите от
Коментари Харесай

На първа инстанция във Франция: Министър на Орешарски е източил хиляди евро

Окръжният съд в Париж е оправдал публицистите и продуцентите от френската телевизия М6 и основния редактор на " Биволъ " Атанас Чобанов по обвиняванията в клюка и злепоставяне на някогашния министър на капиталовото обмисляне Иван Данов. Съдът отхвърлил всички искания на Данов и удостоверил, че данните за непозволено получени 15 000 евро помощи за безработица от някогашния български министър са правилни, твърди в собствен материал уеб сайтът за проверяваща публицистика. След решението на Окръжния съд в Париж Иван Данов има опция да апелира в десетдневен период .
Припомняме, че някогашният министър беше проверяван във Франция поради обстоятелството, че в интервала 2004 – 2005 година е вземал помощи за незает, до момента в който в България е бил учител в УАСГ. Сигналът против Данов беше предаден от " Биволъ ", като той беше предаден на Френската работа по заетостта.
Сега против претенциите на Данов е пледирала и прокуратурата във Франция, оповестява българското издание. Според информацията тя е поискала първоначално освобождение от отговорност на основния редактор на уеб страницата Атанас Чобанов . В репортажа на М6 той споделя, че е потърсил коментар за случая от Агенцията по безработица, като е внесъл писмени въпроси на място. Според прокурора това изказване изобщо не съставлява клюка. Съдът стигна до същия извод, добавя " Биволь ".
Изданието осведоми още, че съдът е приел, че свързването на името на Иван Данов с машинация е обосновано и е освободил публицистите от отговорност.
" Видно от документите и това удостоверение, наподобява, че Иван Данов е получил недължими облаги по смисъла на френския правилник на застраховката против безработица във Франция, като сумата възлиза на доста хиляди евро от 2004 до 2005 година ", се споделя в решението.

Освен това съдът се стимулира с юриспруденцията на Върховния касационен съд на Франция, съгласно която неспазването на декларацията при първичното искане за помощи за безработица, а точно задължението да бъде предизвестена Агенцията по безработица при всяка смяна на обстановката, съставлява машинация по смисъла на Кодекса на труда. " Измама има и когато липсва предизвестие за завръщане на получаващия помощите в родната му страна ", безапелационен е съдът. " Точно това е направил Данов, откакто стартира да получава помощите ", отбелязва " Биволъ ", като добавя, че той самият направи обществени изказвания, че не знаел, че френските служби му заплащат, откакто се върнал в България.
" Биволь " отбелязва в своя материал и съществени подозрения за политически чадър . Изданието преразказва казаното в правосъдната зала, където е станало ясно, че френската телевизия е поискала мнение от директорката на отдела за битка с измамите в Агенцията по безработица Режан Биоле за случая с Данов, .
" В записа от предаването, който беше прожектиран в правосъдната зала, се вижда, че тя упорства да се спре камерата откакто получава въпроса за Данов и сочи с пръст нагоре. Съдът се поинтересува дали Биоле е споделила нещо по въпроса на изключен микрофон. Журналистът Реми Венсан сподели, че при спряна камера Биоле е споделила по какъв начин няколко пъти е пробвала да образува инспекция по данните за източване на средства от Данов, само че е била възпирана от шефовете си ", отбелязва " Биволъ ", припомняйки, че по това време на власт във Франция са социалистите, а България има държавно управление с мандата на Българска социалистическа партия, чийто началник Сергей Станишев е и началник на Партията на европейските социалисти (ПЕС).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР