Окръжният съд в Добрич глоби "Евроманган" ЕАД заради неизпълнени разпореждания

...
Окръжният съд в Добрич глоби "Евроманган" ЕАД заради неизпълнени разпореждания
Коментари Харесай

Окръжният съд в Добрич глоби Евроманган заради неизпълнени разпореждания

Окръжният съд в Добрич санкции "Евроманган " ЕАД поради неизпълнени разпоредби по дело, формирано по искове за разкриване на произвеждане по неплатежоспособност на сдружението, заяви пресцентърът на правосъдната институция.

Производството по делото е формирано по молби на Изпълнителната организация "Главна ревизия по труда " и "Енерго Про Продажби " АД поради неизплатени трудови хонорари на служащите и непогасени отговорности за доставка на електрическа енергия, показват от съда. Дружеството е натрупало задълженията като концесионер на мангановата мина край село Оброчище.

В молбата на Главна ревизия по труда се показва, че сдружението в качеството му на шеф не е изплатило заплатите на минимум една трета от служащите и чиновниците за повече от два месеца. На това съображение се желае да бъде открита неплатежеспособността на "Евроманган " и да се открие произвеждане по неплатежоспособност.

"Енерго Про Продажби " АД твърди, че "Евроманган " има непогасени отговорности за 64 986 лв.. И доставчикът на електрическа енергия желае съдът да открие произвеждане по неплатежоспособност на "Евроманган " заради неплатежеспособност и свръхзадлъжнялост, осведомят от пресцентъра на правосъдната институция.

Заради неизпълнени разпоредби по делото Окръжният съд наложи три санкции от по 1200 лв. на "Евроманган " ЕАД. Дружеството не е показало в период документи, нужни за правене на съдебно-счетоводна експертиза, и това стана причина за безпричинно отсрочване на делото, разясняват от съда.

Следващото правосъдно съвещание ще бъде на 10 септември.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР