Окръжният съд в Благоевград призна за виновен и осъди на

...
Окръжният съд в Благоевград призна за виновен и осъди на
Коментари Харесай

Условна присъда за шофьора на камион, убил студентка на пешеходна пътека в Благоевград

Окръжният съд в Благоевград призна за отговорен и осъди на 3 години " отнемане от независимост " с 5-годишен изпитателен период 59-годишния водач на камион Илия Шопов, който преди 5 години прегази и умъртви на място 19-годишната Фатиме Колашова на пешеходна пътека.
Още по темата
Магистратите взеха решение, че Шопов е нарушил Закона за придвижване по пътищата и не е обезпечил преимущество на пресичащата студентка.

Трагедията стана на 12 декември 2017 година. Около 08,30 часа във съдбовния ден Илия Шопов тръгнал от Симитли за Благоевград, като управлявал длъжностен товарен автомобил, претрупан с пясък за новострояща се постройка. Пристигайки в Благоевград, той се присъединил в придвижване по ул. " Александър Фон Хумболт ". В непосредственост до кръстовище с ул. " Славянска ", откакто видял тръгналата по пешеходната пътека Фатиме, лидерът спрял и я изчакал.

Впоследствие Шопов завил надясно, в посока към МБАЛ-Благоевград. Междувременно студентката в ЮЗУ " Неофит Рилски " почнала да пресича пешеходната пътека в посока от Студентско общежитие № 1 към кв. " Освобождение ". В този миг водачът вместо да спре, траял ускорителното придвижване на тежкотоварната машина и прегазил Фатиме.

 Снимка: Фейсбук

Свидетел на злополуката подал сигнал на тел. 112. Пристигналият екип на ЦСМП - Благоевград обаче единствено установил гибелта на момичето.

След гибелта на първокурсничката, нейни сътрудници и академични преподаватели проведоха безмълвни бдения, поставяйки цветя на пешеходната пътека. След поредност от митинги на рисковото кръстовище бяха сложени светофари.

 Снимка: Bulphoto

Решението на Окръжния съд в Благоевград не е дефинитивно. То предстои на обжалване и митинг пред Софийския апелативен съд.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР