Окръжната прокуратура във Враца иска постоянен арест за обвиняемия за

...
Окръжната прокуратура във Враца иска постоянен арест за обвиняемия за
Коментари Харесай

Прокуратурата иска постоянен арест за убиеца от Галиче

Окръжната прокуратура във Враца желае непрекъснат арест за обвинения за убийството в село Галиче.

Днес тя е внесла искане за установяване на мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на 17-годишния юноша, съзнателно умъртвил 18-годишно момиче.

Установено е, че жертвата живеела сама в дома на татко си в селото, който от пет години работи в чужбина. Обикновено преспивала у дома или в дома на чичо си. Около 22.00 часа на 10 януари момичето разговаряло с татко си, след което останало в дома си.

Същата вечер обвиненият бил в дома на баба си. Около 1.00 часа излязъл на открито и забелязал, че в стаята на момичето свети. Решил да отиде при нея, защото от дълго време я харесвал.

Той минал през отворената врата в двора на парцела и се качил на стол, с цел да огледа през прозореца. Виждайки, че жертвата сама и спи, влезнал през прозорец на мазето. Там забелязал железна пръчка, която взел, с цел да сплаши момичето. Обвиняемият твърди, че знаел разположението на стаите в къщата, защото идвал преди години с компания.

Когато влезнал в стаята на момичето, тя спяла на леглото си. Когато го усетила, почнала да вика, а обвиненият я блъснал с металната пръчка и я удушил. След това я изнасилил. Приключвайки, забелязал на масата в стаята кухненски нож, с който решил да я умъртви, защото се страхувал, че може още да е жива и да опише за случилото се. Нанесъл няколко удара в региона на шията и прерязал гърлото на момичето.

Обвиняемият забелязал портмонето на потърпевшата, което взел със себе си. С откраднатите пари - 250 лв. на сутринта обвиненият отишъл в магазин в селото и си купил нови маратонки, ръкавици и тонколона, а по-късно и таблет в Бяла Слатина.

Същия ден следобяд полицията го разкрила в дома на баба му и след извършен разпит направил признания.

Предявеното му обвиняване е подкрепено от събраните все още доказателства - разпити на очевидци, протоколи за оглед на местопрестъпление, за обиск, претършуване и изземване, извършен следствен опит, направена ДНК експертиза и съдебно-медицинска експертиза на мъртвец, както и от обясненията на самия обвинен.

Той е осъждан два пъти. През септември 2019 година по съглашение с прокуратурата му е било наложено наказване от шест месеца затвор с тригодишен изпитателен период за нанесена телесна щета.

Предстои съдът да се произнесе по импортираното от Окръжната прокуратура във Враца искане за установяване на мярка за неотклонение.

Наказателното произвеждане е взето на специфичен контрол от Апелативната прокуратура в София.

Припомняме, 18-годишното момиче беше намерено с прерязано гърло в дома си в събота. Първоначално за жестокото закононарушение бяха арестувани двама. По-късно стана ясно, че единият от тях, който е малолетен, е направил цялостни признания.

Заради убийството през вчерашния ден стартира профилирана полицейска интервенция в Галиче, обвързвана с противопоставяне на битовата престъпност, за инспекция на лица с престъпни прояви и против нарушавания на публичния ред.

Вътрешният министър Младен Маринов бе безапелационен, че закононарушението е било осъществено по скотски подбуди.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР