Окръжната прокуратура във Видин разследва причините за смъртта на новородено

...
Окръжната прокуратура във Видин разследва причините за смъртта на новородено
Коментари Харесай

Допусната ли е лекарска грешка в случая с починалото новородено във Видин

Окръжната прокуратура във Видин проверява аргументите за гибелта на новородено бебе в локалната болница. Проверка по случая е почнала и полицията. Тя би трябвало да откри дали е позволена лекарска неточност, както настояват околните на бебето.

Видин

Бременната жена постъпила в болничното заведение на Коледа. Раждането минало обикновено и приключило сполучливо по обяд на 26 декември, открила досега инспекцията. Родителите нямали причина за безпокойствие, споделя и бабата на умрялото детенцe.
Любка Ангелова: Родилката ражда дете - крепко, което изревава, което го демонстрират на бащата - живо, крепко, розово детенце.
Майката била оставена да си почива и не е виждала детето си до идващия ден, когато лекарите изненадващо й съобщили, че бебето имало усложнения с дишането и е умряло.
Любка Ангелова: Тя вижда едно нещенце, което е повито в бял чаршаф и не вижда нищо под чаршафа.
От прокуратурата във Видин оповестиха, че към 6 сутринта родителите били известени, че положението на бебето им се влошило и лекарите създали опит да възстановят дишането и сърдечната му активност. Манипулацията обаче се оказала несполучлива и в 5.30 часа детето е умряло.

От акушеро-гинекологичното поделение на видинската болница споделиха, че към този момент няма да разясняват. Очаква се резултатът от осъществената аутопсия.

Близките укоряват лекарите за гибелта на бебето.Допусната ли е лекарска неточност би трябвало да откри следствието.
 Разследват аргументите за гибелта на новородено в болница във Видин Разследват аргументите за гибелта на новородено в болница във Видин
Окръжна прокуратура – Видин e издала предписание до Районно ръководство на Министерство на вътрешните работи гр. Видин за осъществяване на инспекция по случая за умряло новородено в...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР