Окръжната прокуратура във Велико Търново повдигна обвинение на шофьора, причинил

...
Окръжната прокуратура във Велико Търново повдигна обвинение на шофьора, причинил
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на шофьора, убил на зебра 15-годишна в Горна Оряховица

Окръжната прокуратура във Велико Търново повдигна обвиняване на водача, предизвикал гибелта на пешеходка в Горна Оряховица, оповестиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура.

По направено искане на Окръжна прокуратура – Велико Търново за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “, Окръжен съд взе мярка за неотклонение „ домакински арест„ на охранителя, който нарушил разпоредбите за придвижване и предизвикал гибел на момиче на пешеходна пътека в гр. Горна Оряховица.

Диян Х. е притеглен под отговорност за това, че на 4 септември, към 20,15 часа в гр. Горна Оряховица, по ул. »Свети Княз Борис Първи», против №29, като управлявал м лек автомобил марка «Опел Астра», благосъстоятелност на охранителна компания, нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата – не съобразил скоростта си на придвижване с съответните условия на видимост - нощно време, с цел да бъде в положение да спре пред всяко предвидимо препятствие; не спрял при доближаване към пешеходна пътека, обозначена с пътна маркировка и пътен знак, с цел да пропусне преминаващите по нея пешеходци, вследствие на което предизвикал по несъобразителност гибелта на 15-годишната Анна-Мария, като действието е осъществено на пешеходна пътека.

Определението на Окръжен съд – Велико Търново предстои на обжалване или митинг.

Под управлението на Окръжна прокуратура – В. Търново дейностите по следствието не престават.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР