Окръжната прокуратура във Варна внесе обвинителен акт в съда срещу

...
Окръжната прокуратура във Варна внесе обвинителен акт в съда срещу
Коментари Харесай

Ще има ли справедливост за ужасна смърт във Варна? Син уби брутално безпомощния си баща

 Окръжната прокуратура във Варна внесе обвинителен акт в съда против 46-годишния Диян Ч., който ще дава отговор за убийството на безпомощния си татко, осъществено по изключително непосилен метод и с особена свирепост. Наказанието за закононарушение по член 116, алинея 1, т. 3, 5 и 6, по отношение на член 115 от Наказателен кодекс е отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.

Убийството по изключително непосилен метод и с особена свирепост е осъществено от Диян на 14 декември 2018 година в апартамент в кв. " Младост “ във Варна, който бил населяван от подсъдимия и неговия болен 81-годишен татко. Двамата мъже постоянно употребявали алкохол, който ставал причина за кавги посред им. В началото на декември възрастният мъж се залежал в резултат на болесттите, от които страдал.

В ранните часове на 14 декември след приложимост на алкохол подсъдимият почнал да бие татко си, който лежал на леглото в безпомощно положение. Синът нанесъл към 10 удара с юмруци в главата и тялото на възрастния си родител. Дори и откакто старецът изгубил схващане, Диян траял да го бие. След побоя 81-годишният мъж умрял.

Деян съчинил версия за гибелта. На свои другари и на брат си обяснил, че татко му паднал в банята. Личният доктор отразил в известието за гибел като причина мозъчен инсулт. В диалог със чиновници на погребална организация братът на Деян, който дошъл от чужбина за погребението, научил какво е било положението на убития преди тялото да бъде квалифицирано за заравяне. Това го усъмнило в думите на Деян за гибелта на татко им и той подал сигнал до Окръжната прокуратура във Варна.

Тялото на убития мъж било ексхумирано, а при оглед на жилището проверяващите разкрили петна от кръв на разнообразни места и предмети в дома. Съдебномедицинската експертиза открила, че причина за гибелта на възрастния мъж е гръдна контузия. Установени били няколко счупени ребра, кръвоизливи и други контузии.

Предстои делото против 46-годишния Диян Ч. да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР